Welcome to website of Softball Club Princ

Softball Club Princ is multiple champion in women senior division.


Our club team is working on development and growth of younger players (U8, U 12, U16) for which there are plenty of activities throughout the year, as far we organized 2 summer camps, lot of games and tournaments are being held for our youngsters as well.
We organize two international tournaments, which are Forever Fastpitch (in May) and Ball Game (in October), and Interleague, are only some of the exciting events we have for our seniors.

PERO ČIZMIĆ
President of Softball Club Princ Zagreb

ORGANIZIRAMO

KAMPOVI ZA DJECU

Ove godine ćemo imati po treći puta ljetni kamp koji će se održati na našim terenima 10 - 18.06.2016. godine.

SOFTBALL CENTAR PRINC

Tereni vrhunske kvalitete, sa svjetlima, te prostorijama kluba, idealni za razne evente.

KAMPOVI ZA IGRAČE

Osim kampova za djecu ispod 12 godina, organiziramo i kampove za starije igrače. Pružamo im odlične treninge sa vrhunskim trenerima.

INTERLIGA

Jedni smo od pokretača interlige koja se odigrava treću godinu zaredom. Pružamo našim igračicama Europske utakmice unutar naše regije.

FOREVER FASTPITCH

Turnir Forever se održava već 9tu godinu zaredom.

BALL GAME

Ovo je drugi turnir u godini, na samom kraju sezone koji održavamo. Zadovoljne ekipe nam svake godine se vraćaju na naše turnire.

Besplatna Škola Softballa


U cilju upoznavanja djece sa softballom i razvoja djece kroz sport, Softball klub “Princ“, nudi besplatnu školu softballa u periodu od mjesec dana.


Besplatni period prilika je za djecu i roditelje da se upoznaju s trenerima, uvjetima i programom te provjere predispozicije i sklonost djeteta prema ovom sportu.
Osim besplatnog perioda krenuli su i redovni upisi, a softball klub “Princ” svakom djetetu koje se u učlani u redoviti program kluba poklanja majicu sa logotipom kluba.
Redovna škola softballa traje do kraja školske godine 2015/2016. odnosno sa polaznicima se prolazi zimski i proljetni ciklus.
U obje škole softballa mogu se upisati djeca od 8 – 12 godina.
U proljetnim mjesecima redovna škola se odvija na vanjskim terenima i u dvorani, a tokom ljetnih praznika treninge održavamo isključivo na terenima kluba koji se nalaze u sklopu ŠRC Jarun. Treninge vode stručni i školovani treneri. Sve rekvizite (palice, loptice i druga pomagala) osigurava klub.
Treninzi:
Ponedjeljak- Osnovna Škola Prečko 13:00 – 14.30
Četvrtak – OŠ Oranice – 18:30-20:10
Petak – OŠ Matija Gubec – 17:30 – 19:00
Subota OŠ Meštorvić – 17:00- 19:00


Klupske majice

Svaki član kluba može kupiti klupsku majicu

KUPI SAD

KLUPSKA HOODICA

Imamo napravljenih i klupskih hoodica

KUPI SAD