EuroligaNewsTurniri{:hr}Interliga – početak{:}{:en}Interliga 2014{:}

20/03/2014

Nakon nakon dugog niza ne igranja interlige, ponovno se osniva interliga na našem području Europe u kojoj sudjelujemo. Interligu čini tri države (Hrvatska, Maðarska i Slovačka) iz kojih dolaze po 2 ekipe. Iz Hrvatske se natječu Princ i Lady Pirates. Predviðena su 3 turnira, prvi je u Maðarskoj 12/13.4.2014. u malom gradu Erdu koji se nalazi pokraj Budimpešte. Drugi turnir organiziramo u Hrvatskoj 7/8.6. na našim terenima. A treæi i finalni je u Slovaèkoj u dva razlièita grada Trnava i Bratislava 23/24.8.2014.
Ovo je za ženski hrvatski softball veliki pomak, pošto u našem prvenstvu sudjeluje sve manje klubova, tako da raznovrsnost i viši rang utakmica nam jako fali. Svaki turnir æe klubovi biti podjeljeni u 2 skupine i igraju prvi krug meðusobno unutar skupina i onda slijedi daljnje razigravanje. Ove godine smo krenuli s 3 države s 6 klubova i 3 turnira nadamo se sljedeæe godine 4 države 8 klubova i 4 turnira. Ovakve akcije su nam jako bitne ako želimo napredovati… Jedva išèekujemo prvi turnir.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.