Povijest kluba

Osnivanje Softball Kluba Princ

1993.

Softball klub Princ je osnovan 1993. godine pod imenom Princ-Dugave, no ime je promijenjeno nakon što nam je dodijeljeno igralište u sklopu RŠC Jarun u Zagrebu. U procesu razvoja kluba postoji velika pomoć iz SAD-a. Prvi treneri kluba su bili Cindy i Jeff Warner iz američke države Connecticut.

Prve pobjede

1995.

U procesu razvoja kluba postoji velika pomoć iz SAD-a. Prvi treneri kluba su bili Cindy i Jeff Warner iz američke države Connecticut. Pod njihovim vodstvom osvojeno je nacionalno prvenstvo i kup 1995. godine.

Europski Kup Kupova

1996.

Nastupili smo po prvi put na Europskom Kupu Kupova u Haarlemu, Nizozemska. Tamo je ostvarena prva pobjeda na međunarodnoj utakmici. Trener na tom natjecanju bio je amerikanac, igrač softballa, trener i sudac Robert Milosavljević koji je uspio unaprijediti igru i prenijeti na djevojke svoje dugogodišnje iskustvo.

Razvoj

2001.

SK Princ Zagreb iz godine u godinu razvija nove igračice i članove kluba. SK Princ Zagreb vodi brigu i o njihovu usavršavanju i daljnjem razvoju kao igračica, sudaca ili zapisničara.

Odlazak iz Dugava na Jarun

2002.

Nakon dugogodišnjeg traženja vlastite lokacije, dodijeljeno nam je igralište u Športskom Centru Jarun.

2. mjesto Europski Kup Kupova

2003.

Osvojeno 2. mjesto na Eruopskom Kupu Kupova u B grupi. 18 . – 23. kolovoza 2003., Mannheim, Njemačka Ove godine osnovana je i muška ekipa pod klubom Princ Zagreb.

Muška ekipa se odvojila

2004.

Muška ekipa Princa se odvojila u zaseban klub, te nazvala se Softball Klub Princ jarun.

3. mjesto Europski Kup Prvaka

2005.

U Nizozemskoj na Europskom Kupu Prvaka B - grupa -16.-20.08.2005., osvojeno je 3. mjesto.

Srebro u Rusiji

2006.

U Tuchovu u Rusiji osvojeno je 2. mjesto na Europskom Kupu Prvaka.

Izgradnja terena na Jarunu

2007.

Upravo tereni SK Princ na Jarunu bili su domaćini Europskog softball prvenstva seniorki 2007. godine, a danas se koriste za organizaciju brojnih međunarodnih turnira u ženskoj i muškoj kategoriji. 2007. godine Softball Klub Princ počinje raditi na mlađim dobnim kategorijama. Od tada pa do danas ulažemo u djecu, a djevojke koje obučavamo postaju najbolje hrvatske igračice u svojim kategorijama.

Odigrani prvi turniri u mlađim dobnim kategorijama

2008.

2008. godina je važna godina za razvoj softballa u Hrvatskoj. U ovoj godini su se prvi put odigrali službeni turniri mladeži, kadetkinja, kadeta mix.

Nastavak rada s djecom

2009.

U ovoj godini i dalje smo u naletu rada s djecom, te imamo nekoliko ekipa u svim kategorijama.

Prvi Ball game turnir / juniorska repka

2010.

U 2010. godini djevojke iz našeg razvojnog programa čine većinu igrača u prvoj postavi Hrvatske juniorske reprezentacije, točnije 7 djevojaka se nalazi u prvoj postavi od njih ukupno 9. Osmišljen je i organiziran Prvi Ball game turnir. Turnir se organizira sredinom 10 mjeseca.

Najbolji rezultat do tada svih hrvatskih ekipa

2011.

Osvojeno 6. mjesto u A grupi na Europskom Kupu Kupova! To je do 2011. najbolji rezultat jednog Hrvatskog kluba na Europskim natjecanjima.

Ljetni kamp

2012.

Organizirali smo prvi ljetni kamp u Hrvatskoj za klince ispod 13 godina. 40-tak klinaca, 6 trenera, 7 dana samo softballa.

Organiziran prvi međunarodni kamp - EU Softball Style

2013.

Na našim terenima Softball Klub Špansko je organizirao razmjenu mladih Eu Softball Style na kojem je prisustvovalo 60 djevojaka i dječaka iz Hrvatske, Bugarske i Mađarske. Sa Ball Gameom koji se održava u 10 mjesecu smo završili sezonu 2013., a na njemu se natjecalo 9 ekipa iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija, Mađarska), te je to do organizacijski gledano najveći prijateljski turnir u Hrvatskoj.

1. mjesto na interligi

2014.

Osvojena su 3 prvenstva u Hrvatskoj, te 1. mjesto na ponovno ustanovljenoj interligi. Na interligi sudjelovalo je 6 ekipa (HUN, SVK, CRO). 3 turnira u tri države, sve utakmice pobijeđene!

3 mjesto Europsku kup Prvaka

2015

Osvojeno 3. mjesto na Europskom Kupu Prvaka, 3. mjesto na interligi, sve tri krune u Hrvatskoj. Prvi puta sudjelujemo u baseball ligi s ekipom mladeži.

4 mjesto na Europskom Kupu za djecu

2016

Osvojeno 4. mjesto na Europskom Kupu za djecu do 13 godina, 1. mjesto na EUROLIGI, sve tri krune u Hrvatskoj. Osvojeno 5. mjesto u Mostu na Europskom Kupu Prvaka