NEOČEKIVANO 4-to MJESTO!!! Na Europskom Kupu za klince!

Ove godine smo se po prvi puta natjecali u kategoriji do 13 godina na tako velikom natjecanju kao što je Europski Kup. Natjecanje se održalo u Italiji 10 – 13 Kolovoza 2016. Na natjecanju smo trebali igrali u Future diviziji, koja je slabija od Sport Divizije, ali kako je Poljska ekipa odustala u zadnji tren od natjecanja, tako je tehnička komisija Europske Federacije odlučila da spoji dva natjecanja u jedno. Kako nam je ovo prvi puta na takvom natjecanju, nismo znali što da očekujemo od ekipa.

Prvu utakmicu smo započeli jako protiv Velike Britanije, koja je bila prijavljena u jačoj grupi, tako smo očekivali jaku utakmicu. Odličnim početkom i već s 5 hitova u prvom inningu i 5 bodova je bilo zabilježeno, nakon izmjene GB je krenuo u napad i osvojili su 3 boda na naše greške. I tako do kraja utakmice smo primali sve manje bodova a sve više smo osvajali, krajnji razultat je bio 19:9. Odličnim udarcima, ukupno 15 hitova, što je više nego očekivano, te 16 RBI-a, 4 ukradene baze, odličnim pitchanjem Lorene Hrman – 6 strikeoutova u 3 inninga, odličan početak turnira za nas.

U drugu utakmicu smo ušli optimistično, ali oprezno, jer još nismo bili sigurni što očekivati od jedne Češke ekipe, jer poznavajući razvoj softballa, Češka je jedna od najjačih zemalja u Europi. Znali smo da pobjedom protiv Češke ekipe ulazimo u TOP 4 ekipe, koje bi nam značilo više od očekivanja koje smo imali dolaskom na turnir. Utakmicu startamo s najjačom postavom i najboljim našim pitcherom – Ritom Despot. Ova utakmica je bila dosta napetija i teža nego prva utakmica dana, krenuli smo slabije u prvom inningu, imali jesmo igrače po bazama, ali nismo realizirali prvi bod, tako ni česi nisu osvojili bod. U drugom i trećem inningu uzimamo prednost bod po bod, s prednosti od 2 boda, ulazimo u peti inning, gdje uzimamo 3 boda, ali Česi isto tako vraćaju 3 boda, na sreću utakmica tu staje i pobjeda je naša. Ovdje moramo pohvaliti Ritu Despot sa odličnim pitchanjem – 11 strikeouta od ukupno 12 outova koji su napravljeni za vrijeme njenog pitchanja, i dozvoljenim samo jednim hitom. Ulazimo u borbu za medalju!!!

Drugi dan igramo jednu utakmicu protiv jače Italije, za koju znamo da nam ne znači za poredak ništa, pa svi igrači dobivaju priliku igrati, tako i oni najmanji od 9 godina. Treći dan igramo protiv Italije 2 i Moskovie, isto tako nam te tekme na znače puno, isto cijela ekipa igra i razvoj igrača se nastavlja.

Zadnji dan kreće prava utrka za medalju, znamo ako pobjedimo Italiju 2, da imamo broncu i da nastavljamo utrku za medaljom sjajnije boje. Znali smo da utakmica neće biti lagana, te da igračice protiv kojih klinci igraju imaju puno više šanse nego mi. Utakmica je započela s naša tri outa, i njihovih 5 bodova. Kako je utakmica krenula tako se i nastavila, nažalost te djevojčice su bile puno uigranije od naših, pri kraju utakmice imali smo jedan jako svijetli trenutak s kojim smo završili utakmicu – Borna Martinko je udario preko lijevog vanjskog do grade – triple, te razveselio klince.

Talijanska ekipa od ukupno 30 igračice podijeljena je u dvije ekipe, a one su probrane od 300-tinjak igrača, a za usporedbu s nama, mi smo imali 11 igračica u tom godištu, te 5 dečki i sve smo ih poveli na turnir. Isto tako naši klincima je ovo prva službena utakmica sa pitchanjem, a te igračice igraju svaki vikend turnir gdje udaraju na pitchere, te ti isti pitcheri pitchaju udaračima.

Ovo ljeto ćemo pamtiti po ovom rezultatu – 4. mjesto od 8 ekipa, s time da smo ostavili za sobom dvije češke ekipe, ekipu Velike Britanije i ekipu iz Bugarske. Klinci su u mjesec dana priprema savladali puno situacija u softballu, koje tek inače uče kada krenu igrati za juniore, kao što su krađe, buntovi, drag buntovi, slapovi, pick off-ovi, obrane od bunta, cut off-ovi itd. Na njima se vidi ogroman napredak, a i ljubav prema softballu i prema sportu. Ako ovako nastave, kada dođu u dob seniorki medalje na Europskim Kupovima će biti njihove! Sve ovo možemo zahvaliti i Sportskom Savezu Grada Zagreba, koji je prepoznao rad i volju za razvojem softballa, te dodatnoj financijskoj pomoći od sponzora Hawle, te na financijama za majice i dresove od FDS-TRGOVINA D.O.O., te mami Hrman koja je našla sponzore i cijeloj obitelji Hrman koja nam je pomogla na turniru oko klinaca i obavještavanja ostatka roditelja u Zagrebu. Odličan turnir s genijalnim klincima i super rezultatom! Idemo i sljedeće godine! 🙂

1  ITALY 1
2  ITALY 2
3  Moskovia (RUS)
4  Princ Zagreb (CRO)
5  Joudrs Navy (CZE)
6  Joudrs Orange (CZE)
7  GREAT BRITAIN
8  Akademiks Sofia (BUL)
Malo statistike u 6 utakmica: 21 hit / timski sluging avg. je .318 / on base% .423

fds-trgovina

Logo_hawleOK

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
Share Now
Softball Klub Princ

Softball Klub Princ je osvajač najviše prevenstava i kupova u seniorskoj ženskoj kategoriji. Najveći i najjači je klub s ovih prostora. Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ula...

All Posts

Related Post