NEOČEKIVANO 4-to MJESTO!!! Na Europskom Kupu za klince!

Ove godine smo se po prvi puta natjecali u kategoriji do 13 godina na tako velikom natjecanju kao što je Europski Kup. Natjecanje se održalo u Italiji 10 – 13 Kolovoza 2016. Na natjecanju smo trebali igrali u Future diviziji, koja je slabija od Sport Divizije, ali kako je Poljska ekipa odustala u zadnji tren od natjecanja, tako je tehnička komisija Europske Federacije odlučila da spoji dva natjecanja u jedno. Kako nam je ovo prvi puta na takvom natjecanju, nismo znali što da očekujemo od ekipa.

Prvu utakmicu smo započeli jako protiv Velike Britanije, koja je bila prijavljena u jačoj grupi, tako smo očekivali jaku utakmicu. Odličnim početkom i već s 5 hitova u prvom inningu i 5 bodova je bilo zabilježeno, nakon izmjene GB je krenuo u napad i osvojili su 3 boda na naše greške. I tako do kraja utakmice smo primali sve manje bodova a sve više smo osvajali, krajnji razultat je bio 19:9. Odličnim udarcima, ukupno 15 hitova, što je više nego očekivano, te 16 RBI-a, 4 ukradene baze, odličnim pitchanjem Lorene Hrman – 6 strikeoutova u 3 inninga, odličan početak turnira za nas.

U drugu utakmicu smo ušli optimistično, ali oprezno, jer još nismo bili sigurni što očekivati od jedne Češke ekipe, jer poznavajući razvoj softballa, Češka je jedna od najjačih zemalja u Europi. Znali smo da pobjedom protiv Češke ekipe ulazimo u TOP 4 ekipe, koje bi nam značilo više od očekivanja koje smo imali dolaskom na turnir. Utakmicu startamo s najjačom postavom i najboljim našim pitcherom – Ritom Despot. Ova utakmica je bila dosta napetija i teža nego prva utakmica dana, krenuli smo slabije u prvom inningu, imali jesmo igrače po bazama, ali nismo realizirali prvi bod, tako ni česi nisu osvojili bod. U drugom i trećem inningu uzimamo prednost bod po bod, s prednosti od 2 boda, ulazimo u peti inning, gdje uzimamo 3 boda, ali Česi isto tako vraćaju 3 boda, na sreću utakmica tu staje i pobjeda je naša. Ovdje moramo pohvaliti Ritu Despot sa odličnim pitchanjem – 11 strikeouta od ukupno 12 outova koji su napravljeni za vrijeme njenog pitchanja, i dozvoljenim samo jednim hitom. Ulazimo u borbu za medalju!!!

Drugi dan igramo jednu utakmicu protiv jače Italije, za koju znamo da nam ne znači za poredak ništa, pa svi igrači dobivaju priliku igrati, tako i oni najmanji od 9 godina. Treći dan igramo protiv Italije 2 i Moskovie, isto tako nam te tekme na znače puno, isto cijela ekipa igra i razvoj igrača se nastavlja.

Zadnji dan kreće prava utrka za medalju, znamo ako pobjedimo Italiju 2, da imamo broncu i da nastavljamo utrku za medaljom sjajnije boje. Znali smo da utakmica neće biti lagana, te da igračice protiv kojih klinci igraju imaju puno više šanse nego mi. Utakmica je započela s naša tri outa, i njihovih 5 bodova. Kako je utakmica krenula tako se i nastavila, nažalost te djevojčice su bile puno uigranije od naših, pri kraju utakmice imali smo jedan jako svijetli trenutak s kojim smo završili utakmicu – Borna Martinko je udario preko lijevog vanjskog do grade – triple, te razveselio klince.

Talijanska ekipa od ukupno 30 igračice podijeljena je u dvije ekipe, a one su probrane od 300-tinjak igrača, a za usporedbu s nama, mi smo imali 11 igračica u tom godištu, te 5 dečki i sve smo ih poveli na turnir. Isto tako naši klincima je ovo prva službena utakmica sa pitchanjem, a te igračice igraju svaki vikend turnir gdje udaraju na pitchere, te ti isti pitcheri pitchaju udaračima.

Ovo ljeto ćemo pamtiti po ovom rezultatu – 4. mjesto od 8 ekipa, s time da smo ostavili za sobom dvije češke ekipe, ekipu Velike Britanije i ekipu iz Bugarske. Klinci su u mjesec dana priprema savladali puno situacija u softballu, koje tek inače uče kada krenu igrati za juniore, kao što su krađe, buntovi, drag buntovi, slapovi, pick off-ovi, obrane od bunta, cut off-ovi itd. Na njima se vidi ogroman napredak, a i ljubav prema softballu i prema sportu. Ako ovako nastave, kada dođu u dob seniorki medalje na Europskim Kupovima će biti njihove! Sve ovo možemo zahvaliti i Sportskom Savezu Grada Zagreba, koji je prepoznao rad i volju za razvojem softballa, te dodatnoj financijskoj pomoći od sponzora Hawle, te na financijama za majice i dresove od FDS-TRGOVINA D.O.O., te mami Hrman koja je našla sponzore i cijeloj obitelji Hrman koja nam je pomogla na turniru oko klinaca i obavještavanja ostatka roditelja u Zagrebu. Odličan turnir s genijalnim klincima i super rezultatom! Idemo i sljedeće godine! :)

1  ITALY 1
2  ITALY 2
3  Moskovia (RUS)
4  Princ Zagreb (CRO)
5  Joudrs Navy (CZE)
6  Joudrs Orange (CZE)
7  GREAT BRITAIN
8  Akademiks Sofia (BUL)
Malo statistike u 6 utakmica: 21 hit / timski sluging avg. je .318 / on base% .423

fds-trgovina

Logo_hawleOK

Share Now
Softball Klub Princ

Softball Klub Princ je osvajač najviše prevenstava i kupova u seniorskoj ženskoj kategoriji. Najveći i najjači je klub s ovih prostora. Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ula...

All Posts

Related Post