1. turnir u Slovačkoj – softball Euroliga

U petak smo krenuli sa okupljanjem pred odlazak u Trnavu i Bratislavu gdje su nas čekala 2 dana softball utakmica u sklopu ovogodišnje “Softball Euroleague” natjecanja u kojem se natječe ukupno 8 ekipa iz 5 različitih država. Oko 23:45 “Dvije klinke” su već bile sa trenerima jer one ipak imaju osobne vozače. Ali prije nego je sat otkucao ponoć, poveća skupina djevojaka počela se približavati vozilima koja su bila spremna za put. Okupljanje je naravno bilo negdje ranije gdje je trebalo proći sve trač partije prije puta. Spremni za polazak a naravno fali ONA, već nekoliko puta redovito zaspe, pobjegne joj tramvaj i slično ali na nju se uvijek možeš pouzdati pa nije bilo potrebe za panikom u stilu – “Hoće li doći ili ne?”.
Oprema i koferi utovareni, vrijeme je za grupni foto-session i polazak. Još samo da nađemo taj USB port i da krene disko ludilo. U kombiju naravno jer mi u drugom vozilu slušamo ozbiljnu glazbu. Ipak smo malo stariji a klinkama treba dati primjer :-).

Krećemo put Slovačke i na putu ništa spektakularno. Hrvatski autoput je predosadan, Slovenski je prekratak da bi se nešto desilo ali zato Austrija – eh to je priča za sebe. Gutamo kilometre prema Trnavi, evo prošlo je već skoro 300 km i odlučujemo se za maleni odmor. Nako kraće pauze bacamo se natrag na cestu, naša navigacija radi besprijekorno i ništa nemože poći po zlu ili??? Nakon 5 minuta vožnje navigacija mijenja svoj prikaz, ništa specijalno – izbacuje neko upozorenje. Lagano istežemo vrat ne bi li vidjeli što je tako važno a da piše malenim slovima na ekranu.

Kad ono – UPOZORENJE: Prijavljen je vozač u suprotnom smjeru na ovom dijelu autoceste!!!!

Ma baš super i kaj sad da radimo? Jel na našoj strani, jel na suprotnoj? Da li da čekamo da upozorenje prođe il ida usporeno idemo dalje? Je luopće to što čitamo istina, koliko je aktualno. Jel opasnost već prošla pa nema straha, šta sa mokbijem koji je iza nas i prati nas u stopu? Hm???

Usporavamo i vozimo se poprilično blizu crte za zaustavljanje. To traje nekih 5 kilometara kad odjednom s druge strane nailazi kamion i vozač korektno pali-gasi svoja duga svjetla kojih je nešto više od 10 na prednjem dijelu kabine. Ah to je znak, nešto se dešava ispred nas. Vrlo brzo primjećujemo i plavu rotirku kojoj prilazimo sa oprezom. Kod nje ništa spektakularno. 50-ak metara dalje drugo policijsko vozilo u lijevoj traci, a kad ono iza njega gospon policajac preispituje i uzima dokumente vozaču crvenog-totalno-razbijenog-golfa bacajući klasične floskule tipa: “Vozačku i prometnu gospodine!” 200 metara dalje stoje zaustavljena 2 kamiona, jedan lakše ozliješen u okršaju sa spomenutim golfom. Sreća u nesreći je da se vozač crvenog golfa namjerio na jačega i nitko nije jače stradao. Žao nam je vozača kamiona jer ga čeka hrpa papirologije, popravak kamiona i prisilni godišnji odmor. A za “tatinog sina” se nadamo da će se austrijska policija i sudstvo pozabaviti njime kako mu dolikuje.

Nastavak puta ne donosi previše uzbuđenja. U Slovačku ulazimo rano ujutro, nešto prije 5 sati. Kupovina vinjete prolazi bez problema osim činjenice da smo svjedoci drske krađe goriva. Ili je vozač bijelog auta bio u žurbi pa je zaboravio platiti gorivo.

Na teren u Trnavi dolazimo u ranu zoru, još i ptice spavaju ali ne i mi. Ekipa je u potrazi za nekoliko osnovnih potrepština – nekima je potreban san nakon cijele noći tulumarenja, nekima kava, a nekima toalet. Svako odlazi na svoju stranu, neki su uspješniji od drugih u svojoj potrazi za blagom.

Prvi domaćini uskoro dolaze na teren, ulazimo u komplex i pripreme za utakmicu mogu početi. Prvo presvlačenje, zatim uljepšavanje – pletenice, kečkice i ostalo!!!!

GAME #1
Warm-up je za početak katastrofalan. Još smo pospani i moramo se dogovoriti što i kako jer netom neprospavana noć je ostavila traga na djevojkama.
Nakon warm-upa idemo u pregame. Izgleda solidno tim više što trener nije spreman niti ga zna kako točno ide 🙂 , a gotovo 50% djevojaka ovo nije vidjela. No majstori smo improvizacije pa izgleda kao da stvarno znamo što radimo i to radimo brutalno dobro.
Prošle godine je bio malo drukčiji raspored, bili su nam prvi protivnik u rano jutro, krenuli smo najjače i put nas je koštao teškog poraza. Ove godine raspored je malo drukčiji, imamo doubleheader i u utakmicu ulazimo sa ekperimentirajućim sastavom. Poznajemo strategiju protivnika i znamo da idu opet sa najjačom ekipom. Cilj nam je ionako nedjelja i 2 utakmice protiv Apolla no kalkuliramo da i ovdje nešto uzmemo – ako se ponudi naravno.

Početni sastav: Kety (C), Miha (SS), Tiha (3B), Petra (1B), Paula (P), Iva (CF), Bucić (2B), Beneta (RF), Vrbanc (LF).

Naš lead-off Kety se odličnim udarcem u srednje vanjsko krca na bazu. Domaćin je malo nesiguran u obrani, a i muče se sa zonom pa tako nakon errora, hit-by-pitch-a i base-on-balls-a dolazim odo prvog runa. Protivnička ekipa započinje inning sa dva hita i dvije urkadene baze. Nismo se ni snašli i već su izjednačili rezultat. Slijedi HBP i hit ali nekako uspijevamo zadržati sve runnere na terenu te uz sljedeća 2 strikeouta zadržavamo egal. Drugi inning započinjemo sa udarcem za dvije baze. Na sljedeći udarac našeg lead-off uzimamo bod uz malu nesigurnost protivničke obrane. Uz malo sreće i naše nepažnje uspijevaju nam izbaciti runnera na trećoj bazi, no loša igra u obrani naknadno donosi nam još jedan bod. Drugi inning protivnika smo lako riješili sa 3 lagana izbacivanja. Nakon toga izgledalo je kao da nam je krenulo jer smo pri rezultatu 3-1 imali punu drugu i treću bazu no nažalost to nismo znali pretvoriti u bod(ove). Trnava se budi i smanjuje vodstvo, iako naša obrana dobro funkcionira. U zadnjem napadu nismo uspjeli zaprijetiti iako su na red došli dobri udarači. vrijeme je već isteklo i sudac označava da se igra zadnji napad. Biti ili ne biti. Mijenjamo malo obranu i pitchera. Iako je bacanje solidno, Trnava unatoč nekako uspijeva povezati 2 triple-a i jedan double i završava utakmicu pri rezultatu 4-3.

GAME #2
Nakon kratkog odmora i (do)ručka krećemo sa zagrijavanjem za drugu utakmicu. Udarački lineup identičan, ali uz rošade po terenu. Leadoff Trnave poprilično brzo dolazi na prvu bazu uz slap. Brzi out na sljedećem udaraču i double play vade nas iz obrane te izgledamo puno uvjerljivije nego na kraju prve utakmice. U napadu krećemo strelovito. Uz 4 hita i isto toliko bodova te jedno nepromišljeno trčanje po bazama od strane Ive Šerić završavamo prvi inning i već vidimo gdje vodi ova utakmica. protivnička ekipa ne mijenja pitchera unatoč našem ranom vodstvu. Easy game?? Obzirom da prvi udarač Trnave u sljedećem inningu ima odličan hit ne izgleda tako, no Miha riješava dilemu – baca za strike out, lovi line drive te hvata ground ball za treći out. U nastavku u napadu uzimamo još jedan bod uz poneku izmjenu na udaranju i trčanju. i dalje držimo nulu na semaforu Trnave te se nedamo unatoč pritiscima dva trkača. U našem zadnjem napadu Klara uspijeva doći do baze hao zamjenski udarač Vrbanc Luciji. Prije sljedećeg hita, radimo re-entry i imamo možda 2 najbrža runnera na terenu. Odličan linedrive 10-ak centimetara preko rukavice shortstopa odlazi skroz do ograde, a Lucija i Kety usspijevaju istrčati skroz do kućne baze. U 5 inningu Miha uz jedan hit završava utakmicu akcijom 1-3. Konačan rezultat 7-0.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
Share Now
Softball Klub Princ

Softball Klub Princ je osvajač najviše prevenstava i kupova u seniorskoj ženskoj kategoriji. Najveći i najjači je klub s ovih prostora. Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ula...

All Posts

Related Post