Osvojen 9-ti međunarodni softball turnir Forever Fastpitch

Prošli vikend 29.04. – 01.05.2016. u Zagrebu, održao se 9ti ForEver Fastpitch turnir. Šest timova iz četri zemlje se natjecalo, Angels i Athletics iz Bugarske, Barracudas iz Danske, Slovenska reprezentacija i Hrvatska Juniorska Reprezentacija sa domaćinom Princ Zagreb.
Turnir je započeo u petak popodne sa pobjedom Dupnica Angelsa nad Juniorskom repkom rezultatom 8:0. Sljedeća utakmica je bila napeta, samo jedan bod je osvojen, princeze su pobijedile Barakude iz Danske. Zadnja utakmica dana Sofia Athletics protiv Princa završila je 4:19.
U subotu ujutro utakmice su započele već u 9 ujutro i nastavile se sve do 7 navečer. Imali smo lijepi sunčan dan sa super utakmicama. Slovenija je pobijedila Angelse 13:3, Barakude su nadmoćno pobjedile Athletics 10:1, a naše juniorke su izgubile od Slovenije 0:11, te je tom utakmicom završio prvi krug turnira.
Utakmice su se nastavile popodne, Princ je igrao protiv Slovenije i pobijedio 5:1, Athletics su izgubile od Juniorki 5:9, Barracudas protiv Slovenije 4:6, Juniorke su izgubile od Anglesa u napetoj tekmi 3:7 koje su nakon toga pobijedile svoje zemljakinje Athletics 8:4. Za kraj dana, odigrana je još jedna utakmica i to između prva dva rangirana tima – Princ i Slovenije, koja je završila 9:4 u korist Princa koji je plasiran direktno u finale u nedjelju.
U nedjelju vrijeme nije surađivalo kao ostatak vikenda, ali nije zaustavilo turnir da se nastavi. Barracudas su izgubili od Anglesa 3:16, te su zauzeli četvrto mjesto. Slovenija je imala novu šansu za finale, ali nisu uspjele pobijediti Anglese. Zbog vremena, utakmice smo preselili na drugi teren koji je bio u boljem stanju nego teren na kojem smo igrali do tada. Juniorke su izgubile utakmicu zbog neiskustva igranja pod kišom od Athleticsa 9:12, zadnji out je bio na kućnoj bazi tag out sa punim bazama.
Nakon kratke pauze za pripremanje terena, finale između Princa i Dupnica Angelsa je započelo.  Angelsi su u prvom inningu dobro krenuli i osvojili 2 boda. Bacačica Princa nakon toga nije dozvolila niti jedan bod, tako ni Michaela koja je završila utakmicu. U međuvremenu igračice Princa su pokazale jak napad, osvojivši 9 bodova u 5 inninga, te Katarina Prskalo je imala walk-off single za završetak utakmice.
Finalni poredak:
1 mjesto  – Princ Zagreb
2 mjesto  – Angels Dupnitsa
3 mjesto  – Slovenia seniorska Reprezentacija

4 mjesto  – Barracudas Danmark

5 mjesto  – Athletics Sofia

6 mjesto  – Hrvatska juniorska Reprezentacija

Finalni govor za zatvaranje turnira imao je čast Ami Baran (glavni tajnik Europske Softball Federacije), Mette Nissen (ESF Vice President) i Henrietta Gilhoj (Predsjednica Danske Softball Federacije).
Ovim putem želimo zahvaliti svima na potpori ovog eventa: sucima, fotografima, volonterima (roditeljima, klincima, dečkima), te sponzorima (DukatFridrihAtlantic Trade) i naravno navijačima i gledateljima.
Bio je to vikend pun zabave i softballa, iščekujemo sljedeći u Listopadu.
 
Share Now

Related Post