Osvojen 9-ti međunarodni softball turnir Forever Fastpitch

Prošli vikend 29.04. – 01.05.2016. u Zagrebu, održao se 9ti ForEver Fastpitch turnir. Šest timova iz četri zemlje se natjecalo, Angels i Athletics iz Bugarske, Barracudas iz Danske, Slovenska reprezentacija i Hrvatska Juniorska Reprezentacija sa domaćinom Princ Zagreb.
Turnir je započeo u petak popodne sa pobjedom Dupnica Angelsa nad Juniorskom repkom rezultatom 8:0. Sljedeća utakmica je bila napeta, samo jedan bod je osvojen, princeze su pobijedile Barakude iz Danske. Zadnja utakmica dana Sofia Athletics protiv Princa završila je 4:19.
U subotu ujutro utakmice su započele već u 9 ujutro i nastavile se sve do 7 navečer. Imali smo lijepi sunčan dan sa super utakmicama. Slovenija je pobijedila Angelse 13:3, Barakude su nadmoćno pobjedile Athletics 10:1, a naše juniorke su izgubile od Slovenije 0:11, te je tom utakmicom završio prvi krug turnira.
Utakmice su se nastavile popodne, Princ je igrao protiv Slovenije i pobijedio 5:1, Athletics su izgubile od Juniorki 5:9, Barracudas protiv Slovenije 4:6, Juniorke su izgubile od Anglesa u napetoj tekmi 3:7 koje su nakon toga pobijedile svoje zemljakinje Athletics 8:4. Za kraj dana, odigrana je još jedna utakmica i to između prva dva rangirana tima – Princ i Slovenije, koja je završila 9:4 u korist Princa koji je plasiran direktno u finale u nedjelju.
U nedjelju vrijeme nije surađivalo kao ostatak vikenda, ali nije zaustavilo turnir da se nastavi. Barracudas su izgubili od Anglesa 3:16, te su zauzeli četvrto mjesto. Slovenija je imala novu šansu za finale, ali nisu uspjele pobijediti Anglese. Zbog vremena, utakmice smo preselili na drugi teren koji je bio u boljem stanju nego teren na kojem smo igrali do tada. Juniorke su izgubile utakmicu zbog neiskustva igranja pod kišom od Athleticsa 9:12, zadnji out je bio na kućnoj bazi tag out sa punim bazama.
Nakon kratke pauze za pripremanje terena, finale između Princa i Dupnica Angelsa je započelo.  Angelsi su u prvom inningu dobro krenuli i osvojili 2 boda. Bacačica Princa nakon toga nije dozvolila niti jedan bod, tako ni Michaela koja je završila utakmicu. U međuvremenu igračice Princa su pokazale jak napad, osvojivši 9 bodova u 5 inninga, te Katarina Prskalo je imala walk-off single za završetak utakmice.
Finalni poredak:
1 mjesto  – Princ Zagreb
2 mjesto  – Angels Dupnitsa
3 mjesto  – Slovenia seniorska Reprezentacija

4 mjesto  – Barracudas Danmark

5 mjesto  – Athletics Sofia

6 mjesto  – Hrvatska juniorska Reprezentacija

Finalni govor za zatvaranje turnira imao je čast Ami Baran (glavni tajnik Europske Softball Federacije), Mette Nissen (ESF Vice President) i Henrietta Gilhoj (Predsjednica Danske Softball Federacije).
Ovim putem želimo zahvaliti svima na potpori ovog eventa: sucima, fotografima, volonterima (roditeljima, klincima, dečkima), te sponzorima (DukatFridrihAtlantic Trade) i naravno navijačima i gledateljima.
Bio je to vikend pun zabave i softballa, iščekujemo sljedeći u Listopadu.
 Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
Share Now
Softball Klub Princ

Softball Klub Princ je osvajač najviše prevenstava i kupova u seniorskoj ženskoj kategoriji. Najveći i najjači je klub s ovih prostora. Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ula...

All Posts

Related Post