Softball klub Princ je osnovan 1993. godine pod imenom Princ-Dugave, no ime je promijenjeno nakon što nam je dodijeljeno igralište u sklopu RŠC Jarun u Zagrebu.
U procesu razvoja kluba postoji velika pomoć iz SAD-a. Prvi treneri kluba su bili Cindy i Jeff Warner iz američke države Connecticut. Pod njihovim vodstvom osvojeno je nacionalno prvenstvo i kup 1995. godine.
1996. godine hrvatskim klubovima dopušteno je natjecanje u europskim kupovima, pa smo nastupili po prvi put na Europskom Kupu Kupova u Haarlemu, Nizozemska. Tamo je ostvarena prva pobjeda na međunarodnoj utakmici. Trener na tom natjecanju bio je amerikanac, igrač softballa, trener i sudac Robert Milosavljević iz Bostona, Massachusetts. Bob je uspio unaprijediti igru i prenijeti na djevojke svoje dugogodišnje iskustvo. Postao je veliki prijatelj cijelog kluba i hrvatskog softballa. Od tada Softball klub Princ niz godina odlazi i pojavljuje se u Europi na europskim prvenstvima i turnirima, a do danas je postao jedan od
prepoznatljivih i respektiranijih klubova u Europi.
SK Princ Zagreb iz godine u godinu razvija nove igračice i članove kluba. SK Princ Zagreb vodi brigu i o njihovu usavršavanju i daljnjem razvoju kao igračica, sudaca ili zapisničara.
Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ulaže u izgradnju infrastrukture i u izgradnju svog vlastitog igrališta, koji se može smatrati nacionalnim centrom za softball. Upravo tereni SK Princ na Jarunu bili su domaćini Europskog softball prvenstva seniorki 2007. godine, a danas se koriste za organizaciju brojnih međunarodnih turnira u ženskoj i muškoj kategoriji.
2007. godine Softball Klub Princ počinje raditi na mlađim dobnim kategorijama. Od tada pa do danas ulažemo u djecu, a djevojke koje obučavamo postaju najbolje hrvatske igračice u svojim kategorijama.
U 2010. godini djevojke iz našeg razvojnog programa čine većinu igrača u prvoj postavi Hrvatske juniorske reprezentacije, točnije 7 djevojaka se nalazi u prvoj postavi od njih ukupno 9.
U 2011. smo osvojili Hrvatsko prvenstvo (16). Osim značajnog uspjeha u Hrvatskim prvenstvima, te smo godine ostvarili i najveći hrvatski uspjeh na Europskim kupovima. Osvojile smo 6. mjesto u Kupu Kupova (A grupa), a rezultat je tim veći uzmemo li u obzir činjenicu da smo nastupali isključivo sa svojim igračicama od kojih su neke tek navršile dozvoljenih 17 godina.
Organizacijsku 2012. godinu počeli smo petim Forever Fastpitch turnirom, a nastavili jednim novim projektom. Svakako ćemo dugo pamtiti 2012.-u i organizaciju prvog softball kampa u Hrvatskoj za mlađe dobne kategorije – kampa koji smo u potpunosti organizirali i proveli u vlastitom aranžmanu i angažmanu, a na radost igrača i igračica iz svih klubova. Kamp je trajao 6 dana, a vodio ga je američki trener Steve Huff zajedno sa nekoliko domaćih trenera (asistenata). Jesen 2012. pamtimo po novoj trostrukoj kruni, te drugom organiziranom “Ball Game” turniru kojim smo označili kraj sezone 2012.
2013. godina je bila još jedna uspješna godina, osvojili smo sve tri krune u Hrvatskoj. Osim toga natjecali smo se na Europskom kupu na kojem smo osvojili 5. mjesto na koje smo ponosni s obzirom da smo bili najmlađa ekipa bez pojačanja iz Amerike. Na našim terenima Softball Klub Špansko je organizirao razmjenu mladih Eu Softball Style na kojem je prisustvovalo 60 djevojaka i dječaka iz Hrvatske, Bugarske i Mađarske. U 2013. smo organizirali 2 uspješna međunarodna turnira: Forever Fastpitch i Ball game. Sa Ball Gameom koji se održava u 10 mjesecu smo završili sezonu 2013., a na njemu se natjecalo 9 ekipa iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija, Mađarska), te je to do organizacijski gledano najveći prijateljski turnir u Hrvatskoj.