EuroligaNewsTurniriPOBJEDNICI EUROLIGE 2016!

10/10/2016

POBJEDNICI EUROLIGE!!!!

Treću godinu zaredom Softball Klub Princ organizira i sudjeluje u Europskoj Softball ligi. Države osnivači lige su Hrvatska, Slovačka i Mađarska, kroz zadnje dvije godine priključile su se Austrija i Češka. Projekt je prepoznat od krovne softball organizacije – Europske Softball Federacije, te će biti primijenjen i na druge regije. U Euroligi 2016 godine igra se ukupno 5 turnira – dva u Slovačkoj, po jedan u Mađarskoj i Češkoj i finalni najvažniji u Hrvatskoj. Euroligi se odigralo 56 reguliranih utakmica i 8 playoff utakmica.  Odigrani su turniri u Slovačkoj 16/17 Travnja, Mađarskoj 21/22 Svibnja, Slovačkoj 25/26 Lipnja, Češkoj 27/28 Kolovoza i zadnji finalni u ZAGREBU 08/09 Listopada. Nakon 56 utakmica, poredak je bio:

1. Princ Zagreb (CRO)
2. Trnava Panthers (SVK)
3. Vienna M-stars (AUT)
4. Apollo Bratislava (SVK)
5. Lady Pirates Zagreb (CRO)
6. Zraloci Ledenice (CZE)
7. Budapest Reds (HUN)
8. Hungarian Astros (HUN)

Zadnji finalni dan za playoff se održao u odličnoj atmosferi, te Apollo se hrabro borio te je od 4-tog mjesta ušao u finale. No tamo su ga čekale djevojke Princa koje su ga uvjerljivo pobijedile rezultatom 14:4 u 4-tom inningu. Odlična sezona Eurolige, kroz cijeli double round robin (16 utakmica) izgubili smo samo jednu (prvu) utakmicu, a nakon toga smo nanizali kroz napete utakmice 15 pobjeda do playoffa u kojem smo zabilježili još dvije. Ove sezone više od dvadeset djevojaka se borilo za ovaj naslov; od onih najmlađih (11 godina) do onih najstarijih (35 godina); te su ga zajedničkim snagama osvojile. Odličan vikend sa fantastičnim utakmicama se održao na našim terenima. Jako smo ponosni na cijeli projekt koji će se širiti i na druge regije Europe. HvalaEuropean Softball Federation (ESF) što su podržali naš rad i prepoznali projekt. Individuale nagrade su dobile: Best pitcher: Tihana Županić (Princ) / Best batter: Linda Petrikova (Apollo) i MVP: Katarina Prskalo (Princ)

Finalni poredak:
1. Princ Zagreb (CRO)
2. Apollo Bratislava (SVK)
3. Trnava Panthers (SVK)
4. Vienna M-stars (AUT)
5. Lady Pirates Zagreb (CRO)
6. Zraloci Ledenice (CZE)
7. Hungarian Astros (HUN)
8. Budapest Reds (HUN)

Sve rezultate možete naći na linku  –>  Euroleague 2016 scores

[srizonfbalbum id=21]

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.