NewsPrva izgubljena tekma sezone

02/07/2012

Bila je subota, 30. lipnja 2012., na svim meteorološkim prognozama, web portalima i novinama najavljivan pravi toplotni udar. Zapusi vjetra u jako malim količinama. Svježe pokošena trava je već požutjela na suncu. Hlada sve manje i manje. Litre i litre vode u pripremi. [facebook]

 

Na dnevnom planu dvije tekme. Prva protiv Lady Pirates u 10 sati, a druga protiv Mladosti u 12, na terenu na Mladosti.
Skupili smo se u pola 9 i polako počeli sa zagrijavanjem. Obečavajući line up: Miha – pitcher, Barbi – catcher, Zrinka – prva baza, Andrea – druga baza, Tiha – shortstop, Petra – treća baza, Ajda – desno vanjsko, Kristina – centar, Sandra – lijevo vanjsko, pokazao se vrlo uspješnim u igri protiv Lady Pirates. Nakon 2. inninga napravljena je izmjena pitcher – a i shortstop – a, odnosno Tiha i Miha su zamijenile mjesta. Do 3. inninga smo vodile dosta razlike kad su „piratice“ uspjele napraviti bodove. Tekma je završila s rezom (op.a. zaboravila sam – treba provjerit točno :/) za Princ. Sve u svemu, glavni cilj – što dulje u napadu, što kraće u obrani je ostvaren. Glasnu klupu su, osim trenera Mandića, činile Martina i Zrinkina Mika.

Naš spasitelj je bila Keti koja nas je opskrbila hranom vodama i sokovima.
Druga tekma, protiv Mladosti, je počela poslije 12 sati zbog traženog odmora za okrijepu. Line up je ostao isti u male izmjene u outfield –u. Martina je otišla u lijevo vanjsko, a sandra u desno. Jaka klupa je, osim naravno Mandića, bila i Ajda s Mikom. Od početka utakmice je bilo grešaka čemu su kumovali teški vremenski uvjeti, odnosno velika vrućina. Već je u 1. inningu Mladost povela, Princ ih je uspješno stigao. U 5. inningu Mandić je u igru ubacio Ajdu umjesto Martine i zamijenio Ajdino i Sandrino mjesto, tj. Sandra je otišla u lijevo vanjsko, a Ajda u desno. Obrana je grizla i mislilo se da će uspjeti preokrenuti situaciju u zadnja dva inninga što se nažalost nije dogodilo. Tako je prva tekma za Princ izgubljena s rezom od 11:9.

Prilično smo dobro iodigrali obzirom na paklenu vrućinu i tri ozlijeđena igrača. Čestitam svim curkama koje su izdržale ove nimalo čovječne uvjete do samog kraja!

Iduća tekma koja nas očekuje će biti 14. srpnja protiv Lady Pirates na Jarunu.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.