11. Forever Fastpitch turnir – 2. mjesto Princezama

Ovaj vikend odigrali smo već 11. Forever Fastpitch turnir na kojem je sudjelovalo rekordni broj od 9 ekipa iz raznih zemalja- Bugarska, Mađarska, Italija, Češka pa čak i Švedska. U tri dana odigrano je 25 utakmica na dva terena. Ovu sezonu smo otvorili sa lijepim vremenom i super utakmicama među kojima bi istaknuli polufinalnu utakmicu Princa protiv talijanske ekipe Stars. Princeze su s jakim udarcima osvojile čak 7 bodova u 3 inninga te je s odličnim pitchanjem Paula Duvnjak držala talijansku ekipu na 0 bodova. U finalnoj utakmici igrali smo protiv Češke ekipe Storms. Princ je u prvom inningu poveo 2:1. U prvom inningu Michaela Haramina i Lorena Puskarić imale su RBI udarce te su čehinje osvojile 1 bod. Ostatak utakmice jake česke udaracice Paula Duvnjak je izbacivala na strikeout-e ne dozvoljavajući im niti jedan bod do 7. inninga. U 7. inningu na 2 vani česka ekipa napunila je baze i walk off hitom osvojila je turnir.
Dobrim igranjem su se istaknule Mia Živković s jakom palicom, Ema Vrančić koja je na clean up mjestu na lineupu udarila 3 triple hitova. Osim dobrih udaraca, naše pitcherice su odbacale odličan turnir te je očito da su naporni pitcherski treninzi tokom zime se isplatili – Ema Vrančić, Michaela Haramina i Paula Duvnjak.
Iako smo razočarani teškim porazom u finalu, turnir je završio u veseloj atmosferi. Ekipe koje su sudjelovale su sa smiješkom se opraštali i puni hvale govorili da jedva čekaju idući turnir.
Konačan poredak:
1. Storms (Češka)
2. Princ
3. Stars (Italija)
4. Lady Pirates (Hrvatska)
5. Leksand (Švedska)
6. Mađarska U22 reprezentacija
7. Akademics (Bugarska)
8. Athletics (Bugarska)
9. Hrvatska U19 reprezentacija
U skladu s duhom turnira, 11th Forever Fastpitch turnir uvrstio se u svjetsku kampanju #April6. #WhiteCard je prepoznat kao simbol mira – kroz – sportski izričaj, te od 2013. godine služi kao simbol obilježavanja Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir na #April6. Ekipe na turniru su dignule #WhiteCard u znak mira.
Hvala Petri Čizmić Pokrajac na organizaciji turnira i svima ostalima koji su volonitrali, sudjelovali i igrali na turniru #foreverfastpitch
– kety –
Share Now
Softball Klub Princ

Softball Klub Princ je osvajač najviše prevenstava i kupova u seniorskoj ženskoj kategoriji. Najveći i najjači je klub s ovih prostora. Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ula...

All Posts

Related Post