INCLUSION & GENDER EQUALITY THROUGH SOFTBALL, počinje za tjedan dana u GHAJNSIELEM, GOZO

04/03/2017

Provedba Erasmus + Sport: Small Collaborative partnership inkluzija i ravnopravnost spolova putem Softballa, počinje ovaj tjedan u Ghajnsielem na Gozu. Softball Klub Ghajnsielem Redcoats će biti domaćini četirima osobama iz Olympia Haarlema i nama iz Softball Kluba Princ Zagreb, između 9. ožujka i 12. ožujka. Tara Henry, bivša američka Softball College igračica će također sudjelovati u aktivnostima planiranim za ovaj Prvi transnacionalni sastanak.

Primarni cilj ovog sastanka je da se poveća svijest kreatora politike i interesnih skupina o implikacijama svojih odluka o neravnopravnosti spolova u sportu. Ostali ciljevi uključuju istaknutu važnost procesa izgradnje kapaciteta za tri partnera.

Popunjen program događanja planiran je za trenere i administrativne osobe triju klubova koji su partneri u ovom ambicioznom projektu. U četvrtak popodne Tara Henry će provesti uvodni trening slap udaranja koja je njezina specijalnost, kada je igrala na fakultetu UCLA Bruins, dok je Petra Čizmić Pokrajac iz Kluba Princ će procijeniti softball znanje u pitchanju lokalnog kluba Ghajnsielem Redcoats. U večernjim satima službenici tri kluba će se sastati kako bi razgovarali o planovima za provedbu ostatka projekta. U petak ujutro imati ćemo dva treninga u Osnovnoj Školi Gozo sa djecom od 1. do 6. razreda.

U popodnevnim satima održat će se seminar na Grand Hotelu, pod nazivom Multisport pristup softballu s govorom od Mark BUTTIGIEG M.Ed.koji je UEFA A trener, zajedno uz razgovore s Josephom Scicluna – zašto Ghajnsielem Redcoats su odlučili postati sportski klub promovira razne sportove, kao i oko ciljeva IGETS. Tara Henry će govoriti o svom iskustvu kao softball student – sportaš. Lynn Spiteri, MEUSAC, koja je pomogla Ghajnsielem Redcoats u podnošenju Erasmus + sportski program će govoriti o uslugama koje njena organizacija nudi za subjekte u postupku podnijeti zahtjev za financijsku pomoć EU.

U petak popodne 30 softball igračica Ghajnsielem Redcoats u dobi između 9 i 16 godina će imati trening sa trenerima triju klubova. Još jedan takav trening je planiranan za subotu popodne. U večernjim satima održat će se završni sastanak s procjenom provedbe projekta zajedno s raspravom o planovima za 2. transnacionalni sastanak, koji je planiran za 10. svibnja do 14. svibnja u Haarlem, Nizozemskoj, kao i aktivnosti koje će biti organizirane u svakoj zemlji tijekom 2017.

S obzirom na količinu truda da svaki klub daje za uspjeh ovog projekta, uz potporu da se projekt podržava od važnih međunarodnih organizacija poput Europske Softball saveza i lokalnih jedinica u tri zemlje, svi su povezani s ovim projektom su uvjereni da će IGETS imati ogroman uspjeh, a to će ostvariti svoje ciljeve vezane uz ravnopravnost spolova u sportu, kao i izgradnju kapaciteta od tri kluba.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.