Bee Ball u Prečkom! @elisa & @natalia{:}{:en}

23/01/2018

U ponedjeljak 22.1.2018. imali smo Bee Ball dan u OŠ Prečko kako bi učenicima i učiteljicama predstavili igru Bee Ball.

Bee Ball je igra koja prethodi sportu softball odnosno dobar uvod u igru softballa. Sudjelovali su učenici od 6-9 godina, te je svaka igra trajala 30 minuta uz predstavljanje i upoznavanje s pravilima. Za igranje bee ball-a potrebna je mekana loptica, mekana palica, tee ball (stalak), baze i dobra volja! Nakon demomstracije učenike smo podijelili na napad i obranu te je igra mogla početi.
EVS volonterke i treneri kluba proveli su igru u vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, četiri grupe po 30-40 učenika, oko ukupno 150 učenika i 10-tak učiteljica je isprobalo igru.
Djeca i odrasli su se zabavili, naučili novu igru i upoznali se sa softball-om. Atmosfera je bila pozitivna, natjecateljska, svi su se međusobno bodrili te se osjetio pravi timski duh među djecom.
Učenici će nastaviti s Bee Ball-om u vrijeme izvanškolskih aktivnosti. Učiteljice su se upoznale s novom igrom koju će igrati i dalje za vrijeme tjelesne kulture, školi smo poklonili Bee Ball set zajedno s t-ball stalkom, te uputama kako mogu igrati igru.
Osim Bee Balla, predstavili smo i projekt #equalinSports koji naše EVS volonterke provode Natalia Malarowska i Elisa Lizza, te predstavili smo djeci i učiteljicama i projekt Erasmus + Sports Project: Inclusion&Gender Equality.
 
Nastavljamo dalje s Bee Ball-om po školama u cilju poticanja djece na što veću tjelesnu aktivnost i sudjelovanje u sportu.

 

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.