Česta pitanja

20/11/2023

1. Što je potrebno za treninge softballa?

Za početak treninga, preporučujemo udobnu trenirku. Ako smo u dvorani, čiste tenisice koje koristite na tjelesnom, a ako smo vani, neke koje možete uprljati. Ponesite i bocu s vodom, sve ostalo dobivate na samom treningu.

 

2. Gdje se trenira preko zime?

Zimi treniramo u osnovnim školama u zapadnom dijelu grada, poput Osnovne škole Prečko, Osnovne škole Oranice te na Velesajmu, u raznim dvoranama.

 

3. Jel važno koju konstituciju tijela imam?

U softballu nije presudno kakvu konstituciju imate. Za svakoga postoji odgovarajuća pozicija na terenu, iako se agilnost često koristi za određene pozicije.

 

4. Što je potrebno da bi bili dobri u softballu?

Potrebna je volja.

 

5. Da li radite na fizičkoj spremi?

Da, posebno se fokusiramo na fizičku spremu preko zime i održavamo treninge u teretani – Sparta, našem dugogodišnjem suradniku. Imamo 2 do 3 treninga u teretani tjedno.

 

6. Gdje inače trenirate?

Tijekom ljeta treniramo na Jarunu, Ribički prilaz 2.

 

7. Koliko često imate treninge?

Ovisi o dobnim grupama. Mlađi od 17 godina imaju treninge 3 puta tjedno s vikend utakmicama, dok stariji imaju 2 treninga tjedno preko ljeta, a više puta preko zime kombinirajući treninge u teretani.

 

8. Upisujete li djecu od 8 godina?

Prije 8. godine ne preporučujemo upis djece u softball i baseball, jer su potrebne određene motoričke vještine.

 

9. Primate li djevojke/žene od 20+ godina?

Naravno, svi su dobrodošli bez obzira na dob i spol.

 

10. Na kojem dijelu grada djelujete?

Najviše smo aktivni na zapadnom dijelu grada, okupljajući mlade i djecu iz kvartova poput Jaruna, Španskog, Malešnice, Prečkog, Vrbana, Rudeša, Knežije, Cvjetnog i Novog Zagreba. Također imamo članove iz Vrapča, Kustošije, Gajica, Laništa, Trokuta i Utrina.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.