ERASMUS + projekti

Erasmus +
Europske Snage Solidarnosti

Projekt “Volontiram za sport” dobio je i svoj nastavak u vidu novog projekta “Volontiram za sport 2”. Provodit će se u Zagrebu u Softball klubu Princ...

Aktivnosti vezane za projekt počinju 15. veljače 2021. i trajat će 12 mjeseci. Sretni smo što nam se i ove godine u projekt uključuju dva volontera, jedan iz Slovenije i jedan iz Slovačke. Cilj projekta je promicati solidarnost kroz sport i aktivnosti volontera uključenih u projekt. Kroz sam projekt razvijat ćemo i svjesnost o temi zdravlja kroz fizičke aktivnosti kod mladih i adolescenata i prednosti sporta za općenito zdravlje. Volonteri će utjecati na naše sportaše i na cijelu lokalnu zajednicu kroz razne aktivnosti poput uključivanja mladih s manje mogućnosti, aktiviranje djece u školi i izvan nje na bolju fizičku aktivnost, te razne radionice, kampove, treninge. Putovanje i realizaciju projekta moći ćete pratiti putem naših društvenih mreža gdje ćemo nastojati prikazati sav rad volontera i kluba kroz projekt te ukazati na sve dobrobiti koje proizlaze iz njega.

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.”

Sufinancirano sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske Unije

Volontiram za sport, LOGO
Equality-sport
EVS-Europska-Volonterska-Sluzba-sport

Erasmus +
EVS

Imali smo dva projekta Volonterske Službe do sada.

2016 — Projekt “Volontiram za sport” proveo se u Zagrebu. Aktivnost je počela 15. veljače 2016., a trajat će 12 mjeseci. Projektu uključuje dva volontera, jedan iz Španjolske i jedan iz Francuske.

2017 — Projekt “Equality in Sport” proveo se u Zagrebu. Aktivnost je počinje  11.11.2017., a trajat će 12 mjeseci. Projekt uključuje dva volontera, jedan iz Poljske a drugi iz Italije.

Erasmus + Sport
IGETS

Misija nam je da djeca i igrači koji treniraju u Softball klubu Princ dobiju više od samog sporta, zajedništvo, učenje o životu, prijateljstvo...

Softball Klub Princ je partner u EU projektu, zajedno sa klubom s Malte i klubom iz Nizozemske. Klub s Malte je nosioc projekta s kojim je osigurano više od 58 000 eura za razvoj softballa i poboljšanje ravnopravnosti spolova u sportu. Projekt zvan Inclusion and Gender Equality through Softball (IGETS) će približiti tri kluba koji dolaze sa različitih dijelova Europe – Għajnsielem Redcoats s Gozo, Malta, Olympia Haarlem iz Nizozemske i Softball Klub Princ Zagreb iz Hrvatske.

http://softball-princ.hr/wp-content/uploads/IGETS-Erasmus-Sport-SOFTBALL.jpg
http://softball-princ.hr/wp-content/uploads/Sport-Xchange-RAZMJENA-MLADIH-640x640.png

Erasmus +
Razmjena mladih

Razmjena mladih 2017. godine - SPORT XCHANGE

Razmjena mladih “Sport Xchange” održava se u Zagrebu, od 03.01. i traje do 11.01.2017., u njoj sudjeluju partneri iz Češke i Hrvatske. Svaki partner šalje skupinu od 30 mlade osobe oba spola, većinom između 13 i 20 godina. Cilj projekta je međusobna edukacija mladih o aktivnom sudjelovanju u sportu, te volontiranju u sportskim udrugama. Fokus je na razvoju vještina i kompetencija pomoću sporta, kao i podizanje svijesti o zdravim navikama mladih. Ostvarujući ciljeve pojedinih radionica kroz timski rad, mladi unaprijeđuju sportske vještine, dobivaju saznanja o razbijanju predrasuda, uvažavanju drugih i njihova mišljenja, stavova i ideja te razvijaju različite kreativne oblike izražavanja. Također razvijaju svijest o drugim kulturama i poštivanju istih, unaprijeđuju procese učenja i vještine korištenja stranih jezika, odnosno unaprijeđuju i osviješćuju svijest o sebi samima.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.