Erasmus + Sport – IGETS

Softball Klub Princ je partner u EU projektu, zajedno sa klubom s Malte i klubom iz Nizozemske. Klub s Malte je nosioc projekta s kojim je osigurano više od 58 000 eura za razvoj softballa i poboljšanje ravnopravnosti spolova u sportu. Projekt zvan Inclusion and Gender Equality through Softball (IGETS) će približiti tri kluba koji dolaze sa različitih dijelova Europe – Għajnsielem Redcoats s Gozo, Malta, Olympia Haarlem iz  Nizozemske i Softball Klub Princ Zagreb iz Hrvatske.

Projekt obuhvaća razmjenu najboljih primjera iz prakse relevantnih za ravnopravnost spolova u sportu, napore da potaknemo mlade da se bave softballom i sportom općenito i da se poveća stopa sudjelovanja u sportu, osobito među ženama i djevojkama. IGETS ima za cilj povećati znanja naših organizacija i osoblja, te također ima za cilj stvoriti trajno partnerstvo između tri projektnih partnera. Projekt se sastoji od četiri transnacionalne aktivnosti kroz dvije godine, zajedno s aktivnostima koje provode svakog partnera u svojoj zemlji.

Prva aktivnost krajem ožujka se provodi u Gozo, Malti, te će se tamo sastati treneri iz sve tri organizacije, koji će proučavati načine kako doći do četverogodišnje djece da sudjeluju u sportu. Treneri će promatrati kako Ghajnsielem Redcoats uspijevaju imati tako visoku stopu sudjelovanja u skupini djece 4 – 9 godina. Proučiti će tri vrlo uspješna programa #ACTIVE START – YOUNG MULTISPORT ATHLETES, #FUNDAMENTAL SKILLS ACADEMY, i #BEACTIVE. Tijekom boravka u Gozo treneri će također provoditi softball treninge za domaće igrače kako bi poboljšali kvalitetu.

U drugom međunarodnom sastanku početkom Lipnja, predstavnici iz tri kluba sastat će se u Haarlemu u Nizozemskoj. Glavni cilj ovog sastanka će i dalje raditi na izgradnji kapaciteta, posebno na kvaliteti trenera. Drugi cilj ove aktivnosti je proučiti administrativnu stranu organizacije softball kluba i istražiti načine kako poboljšati vođenje organizacije, uključujući kako generirati financijska sredstava.

Treća aktivnost će se održati u Zagrebu sredinom Srpnja 2018. godine, u Hrvatskoj. Svaki partner sudjelovati će sa 15 mladih igračica (do 17 godina), te osnovni cilj ove aktivnosti je istražiti načine da tinejdžerske igrače koji se bave ovim sportom, da se nastave baviti softballom, čak i kad krenu studirati sveučilište ili nakon što počnu raditi.

Finalna aktivnost je konferencija krajem Listopada 2018. godine u Zagrebu,  svih partnera u projektu zajedno sa predstavnicima svih Europskih saveza i dužnosnicima Europske Softball Federacije. Tijekom ove konferencije će rezultati projekta biti objavljeni, a dokument će biti predstavljen ESF-u za daljnje širenje rezultata prema svim savezima i njihovim klubovima. Ovom konferencijom ćemo širiti i razmjeniti preporuke i rezultate svima koji su softballom povezani u Europi.

IGETS je osmišljen na način da su sva tri kluba će doprinijeti uspjehu projekta sa svakim partnerom korist od iskustava drugih klubova. Tri organizacije odgovaraju jedne drugima, nadopunjujući jedni drugima prednosti i mane.

Erasmus + SportVIJESTI

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.