fbpx
 

Europski KupTurniriVijestiEuropski Kup, La Loggia 2018 – 4. mjesto

12/09/2018

 

Kao i svake godine pa tako i ove,  sudjelovali smo na Europskom Kupu koji se ove godine održavao u   La  Loggiji (Italija).

Krenuli smo rano ujutro, dan prije početka turnira, kako bismo stigli na ceremoniju otvorenja koja se održavala večer prije početka turnira. Put kroz Italiju je prošao glatko, uz manje poteškoće sa vožnjom.

Za vrijeme ceremonije otvaranja turnira, domaćini su nam priuštili pravi show . Uz pratnju odličnog benda, hodajući ulicama La Loggie, timovi  su se našli na glavnom trgu. Nakon govora i predstavljanja svih klubova sudionka turnira,  glavnu riječ su ponovno preuzeli zabavljači te smo svi krenuli prema terenu gdje nas je čekala mala okrepa. Dolaskom noći i kao završetak ove sjajne ceremonije pustili smo lampione za dobru sreću na turniru.

Također, u Italiji su nam se pridružile dvije Amerikanke, Julia Ferris i Makinna Akers. One su,  ne samo svojim pitchanjem, udaranjem i fieldanjem doprinjele ovom timu , nego i svojom nevjerojatno  pozitivnom energijom. Osjećali smo kao  da igraju s nama godinama.

Naša prva utakmica bila je na rasporedu u popodnevnim satima protiv Hrabiny Wroclaw (Poljska).  Tekma je bila strašno napeta,  uspjeli smo u samoj završnici dramatično okrenuti rezultat u osmom inningu I pobijediti  sa rezultatom   3:2.

Slijedeći dan na rasporedu smo imali dvije utakmice, prvu protiv Amager Vikingsa (Danska) i drugu sa domaćinom La Loggiom.  Jučerašnja pobjeda kao da je nešto pokrenula u nama, Dobili smo obje, opet u dramatičnim završnicama.  Naime, prvu smo  gubili 5:1 do zadnjeg inniga u kojem smo napravili 5 bodova i time osigurali Princu i drugu pobjedu u La Loggii.

Niz dramatičnih obrata se nastavio sa još dvije pobjede protiv Trnava Panthersa (Slovačka) i The Mixa (Velika Britanija) protiv kojih smo gubili 6:0 do četvrtog inninga kada smo se probudili te se još jednom vratili i preokrenuli utakmicu u svoju korist.

Silna drama, veliko srce i želja , ovime nam je osiguralo prvo mjesto u grupi!

Niz od pet pobjeda zaredom prekinuo je ISA (Novi Zeland) koji je po prvi puta sudjelovao  na ovakvom europskom turniru. Doista je bio užitak igrati protiv njih unatoč porazu od samo 3:0.

Nažalost, u slijedećim dvjema utakmicama za medalju,  nismo se uspjeli vratiti kao u prethodnima,  iako smo u posljednjoj zamalo odnijeli pobjedu protiv The Witches (Austrija). Gubili smo 5:0, ponovno do posljednjeg inninga u kojem smo napravili 3 boda. Na žalost, unatoč svim fizičkim i mentalnim snagama , nismo uspjele  izjednačiti. Na kraju smo završili na četvrtom mjestu.

Slijedeći dan smo ostali pogledati polufinale između Trnave i The Witchesa, čiji pobjednik igra finale sa Novim Zelandom. Da izbjegnemo mrak i vožnju do 3 ujutro, krenuli smo prema Zagrebu odmah nakon polufinala.

Nešto što nas je sve oduševilo bila je welcome party koju su pripremili naši vjerni navijači, Iva i Mario Žiger te Lorena Oreščanin. Okus torte bio bi slađi uz medalju koju smo definitivno zaslužili ali nam je prošla kroz prste.

Svima smo pokazali da ovaj tim može konkurirati za medalju na većim natjecanjima. A do slijedećeg kupa treniramo kao do sada. Ovaj nam je turnir dao novo iskustvo i poticaj da slijedeće godine budemo još i bolji

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.