Zagreb Softball Kamp 2015

Završio je drugi Zagreb Ljetni softball Kamp na Jarunu. Na kampu se okupilo 40-tak djece iz Grada Zagreba, veći dio klinaca je došao iz postojećih klubova, a 10-tak novih klinaca je došlo na kamp. Kamp je počeo završetkom škole 17. Lipnja, trajao je punih 7 dana, završio je 23. Lipnja. Klinci su imaju jutarnje treninge od 9 ujutro do 12.30 – 12.45 svaki dan, sa završetkom treninga ručak je stizao a teren. Nakon ručka su imali kratki odmor i četiri dana su imali Medu Štedu koji ih je posjećivao i zabavljao između treninga i popodnevnih utakmica. Oko 16h, nakon odmora, počinjale su utakmice sve do 19h, kada su roditelji dolazili po njih i vozili ih doma.
Podijeljeni su bili na dva terena, na prvom terenu su najmanji igrači i početnici koji su se po prvi puta susreli sa softballom imali treninge sa trenerom Kristianom i trenerom iz amerike – Vincentom. Na drugom terenu su bili napredniji i stariji klinci, njih je vodio Michael Marunom, trener / igrač iz izarela koji trenutno igra u jednoj od najjačih liga u Češkoj. Kroz sedam dana, ukupno 20 tak sati treninga i 20 tak sati utakmica klinci su poboljšali sve vještine. Osim softballa sklopljena su i velika prijateljstva. Možemo reći ciljevi su ostvareni, nadamo se organizaciji i sljedeće godine.

Posebne zahvale:
Sportskom Savezu Grada Zagreba na financijskoj potpori
Erste Banci na potpori u organizaciji
Michaelu Marunovu i Vincentu Colasuonno na dolasku u našu zemlju i velikom trudu i ljubavi prema softballu koji su prenjeli klincima

Hvala svim klincima na dolasku i trudu!

I was invited to take part at softball summer camp for young kids, some of them were totally new to the game and some already played the game for several months. I was a little bit nervous how it will look like, they where too young for ordinary drills and I had to keep them focused as much as I could and not only that, the language barrier, how I will connect them?
As soon as I arrived in Zagreb, I meet Kristian a nice coach who will be with me during the camp and Petra, who was in charge of this project. It was a nice and warm land in Zagreb. The next day we started the camp and for my big surprise, the kids had no problems with English. They were patient and focused during the whole day of practice. It was so nice to see the progress every day and see that the kids are enjoying. We were welcomed with a good weather and great spot near the Jarun Lake.
In my opinion, this camp was a big success because of the positive feedback we got from the kids and enormous improvement in their skills.
I hope to see most of this kids playing for local clubs.
Thanks Petra, Nikica, Kristian, volunteers and all kids for making this camp a successful one.
Michael Marunov.

Share Now
Softball Klub Princ

Softball Klub Princ je osvajač najviše prevenstava i kupova u seniorskoj ženskoj kategoriji. Najveći i najjači je klub s ovih prostora. Uz velika ulaganja i napore u svoje igračice, SK Princ ula...

All Posts

Related Post