fbpx
 

Paulina volonterska avantura

16/01/2022

Moje ime je Paula i dobila sam priliku biti dio projekta Europske snage solidarnosti. Jedan sam od starijih igrača iz softball kluba Princ koji je također bio organizator 3 dugoročna projekta kroz Europske snage solidarnosti. Imam priliku doživjeti ono što su doživjeli naši prethodni i sadašnji volonteri.

U Češke Budejovice sam stigla 7. siječnja. Od tada sam se susrela sa svojim članovima DDM-a (koji je organizator projekta) gdje su me upoznali s aktivnostima koje imaju i svim projektima  na kojima rade. DDM je dječji centar u kojem djeca, a ponekad i odrasli mogu sudjelovati u velikom broju aktivnosti od nastave stranih jezika, školskih programa, kampova i mnogih drugih. Dali su mi slobodan izbor aktivnosti u kojima želim sudjelovati i kojima bih željela pomoći. Jedan od mojih dodijeljenih „poslova“ bila bi briga o njihovom instagram računu i uređivanje/izrada plakata za njihove brojne događaje koje održavaju u svom centru. Također, osim DDM-a, veliki dio mog volontiranja vezan je uz softball klub Ledenice. Mnogi članovi tog kluba također su članovi DDM-a tako da imaju jaku povezanost. Moj dio će biti pomaganje u treniranju njihove djece i igranje za klub pa ću im se pridružiti i na treninzima. Jedna od stvari koje mi se sviđaju u Ledenicama je to što ima mnogo roditelja koji imaju ulogu u klubu kao pomoćni trener. Roditeljima daje pogodnosti u klubu, a jedna od njih su povoljnije cijene članstva za njihovu djecu. Osim toga, igrači sport shvaćaju ozbiljno i često se tijekom treniranja djece može vidjeti kako stariji igrači vježbaju sami sa strane dvorane ili u nekom drugom dijelu zgrade. Osim Ledenica i DDM-a grad je prekrasan. Ljudi su ovdje prilično ljubazni i gostoljubivi prema strancima. Mnogi ne govore engleski, ali često pokušavaju na neki način komunicirati i pomoći vam u svemu što trebate.

Općenito, prvi tjedan ovdje je bio jako zabavan i poučan. Sretna sam što sam dobila priliku doći na ovaj projekt i nadam se da će me i dalje ugodno iznenaditi.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.