fbpx
 

Ball GameTurniriUncategorizedVijesti7. međunarodni Softball Turnir na Jarunu – Ball Game{:}{:en}

19/10/2017

U petak 13.10.2017. započeo je prijateljski međunarodni turnir “Ball Game”.

Prva utakmica je odigrana pod svjetlima reflektora  između Athletic (Bugarska) i Hrvatske juniorske reprezentacije, bugarke su slavile pobjedom 9:2. Odmah nakon, princeze su zaigrale  utakmicu protiv Bulgaria juniors te odnjele pobjedu rezultatom 27:1.

U subotu 14.10.2017 je odigrano mnoštvo odličnih utakmica. Dobrim raspoloženjem, ekipe su otjerale jutarnju maglu, te smo ostatak dana igrali po prekrasnom vremenu. Igralo se na oba terena od jutra , entuzijazma nije nedostajalo, no zbog gubitka Princa nad Athletic i Bologna, princeze završavaju dan  na 4. mjestu. Posljednja današnja utakmica izmedju Princa i HSS juniorki je neočekivano završila gašenjem reflektora ali to nije spriječilo cure da pod svjetlima mobitela i sa osmjesima dovedu drugi dan turnira kraju.

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Challengers – 11:13 – Bologna HSS juniors – 6:9 – Bulgaria juniors Athletic – 5:7 – Bologna Bulgaria juniors – 0:14 – Princ Princ – 7:4 – HSS juniors

Nedjelja nas je dočekala u magli, no ubrzo nam je sunce opet obasjalo terene. Danas se igra za poredak. Dan započinje susretom između Athletic i Princ. Uz mnoštvo dobrih udaraca, i odličnom igrom princeza, pobjedu odnosi Princ rezultatom 16:2 čime Princ prelazi u polufinale. U polufinalu Princ su dočekale Challengares iz Švicarske. Spremne za igru i u punijem sastavu za razliku od Subote, Princ je izborio pobjedu 16:0. Trud i volja se isplatila pa se Princ uspješno vratio na sam vrh, na korak od osvajanja turnira. U finalu, princeze je čekala New Bologna. Utakmica je bila zanimljiva i napeta, no nažalost, uz silnu volju, želju i entuzijazam, Princu je pala koncentracija a Bologna se pokazala puno bolje pripremljenom za finale . Finalna  utakmica je završila rezultatom 11:3 u korist talijanki, te su princeze turnir završile na drugom mjestu sa osvojenim srebrom.

Finalni poredak je:

  1. New Bologna team
  2. Princ
  3. Challengares
  4. Athletic
  5. HSS juniors
  6. Bulgaria juniors

Turnir je završio u odličnoj atmosferi . Bologna je zasluženo osvojila zlatnu, princeze srebrnu, a Challengers brončanu medalju. Naše juniorke su osvojile peto  mjesto.

Igralo se dva i pol dana, na dva terena. Šest timova – iz Bugarske dvije ekipe (juniorska reprezentacija i Athletics), Italije – New Bologna, Švicarske – Challengers te iz Hrvatske (Princ i juniorska reprezentacija). Pod suncem i pod reflektorima odigrano je ukupno 17 utakmica.

Čestitke svim igračicama i sudionicima turnira!

Ovo je uistinu bio pravi softball vikend, bilo je zabavno, vrijeme nas je poslužilo.

Ovime je i službeno završena sezona za naše seniorske princeze.

 

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.