Finalni turnir mladeži 2014/2015

Na tri turnira, nastupalo je 8 ekipa: Dubrava, Span, Špansko, Gornja Stubica 1, Gornja Stubica 2, Kaptol i dvije naše ekipe Princ 1 i Princ 2. Ukupno se skupilo 100-tinjak djece u dvorani na Velesajmu i odigralo 34 utakmica po 40 minuta. Dio djece je već neko vrijeme u našem dragom sportu, a dio je po prvi puta zaigralo softball. Zimska liga je zamišljena kako bi se klincima dalo što više utakmica prije onih “pravih” službenih. Većina naših klinaca su djeca koja po prvi puta igraju softball, dok većina drugih ekipa igra sa iskusnijim igračima kojima je ovo druga (ako ne i treća) zimska sezona, izuzetak su djevojke iz Gornje Stubice koje su počele trenirati softball u jesen 2014 godine. Koliko su djeca igrački napredovala vrlo lako se moglo zaključiti iz akcija odigravanih tokom sva tri turnira.

Na prvom turniru su rezultatski pokazali najveći napredak te “nespremnu” Dubravu (krajnjeg prvaka) pobjedili u nama najnapetijoj utakmici cijele zimske lige 9:5. Ostavili smo ih tu tekmu bez riječi. Nažalost iskustvo pobjedilo je “svježinu”. kako ne bi omalovažavali ostale ekipe moramo reći da u ovoj ekipi ipak ima nekoliko, po stažu starijih igrača ali i djevojaka. Naša druga ekipa je sastavljena od naših najmanjih članova koji su se po prvi puta susreli sa softballom, ti klinci su u u pravilu 2004 – 2006 godište. U tih nekoliko utakmica koje su skupili na turnirima, te nekoliko treninga koje su odradili uspjeli su pokazati zavidno znanje udaranja ali i obrambenih akcija za koje je potrebno nekoliko mjeseci čistog treniranja, a kojih se ne bi posramile ni puno starije ekipe.

Naša prva ekipa zauzela je treće mjesto na turniru, a najmlađa ekipa turnira zauzela predzadnje 7. mjesto. Kako će prolaziti vrijeme, rast će njihova igračka snaga te će vrlo uskoro početi nizati i pobjede, u to smo sigurni.

Konačni poredak turnira:

1. SK Medvedi Dubrava
2. SK SPAN
3. SK Princ Zagreb 1
4. SK Špansko “Pink Panthers”
5. SK “Kaptol”
6. SK Gornja Stubica 2
7. SK Princ Zagreb 2
8. SK Gornja Stubica 1

Htjeli bi još jednom izdvojiti da je naša seniorka, Lorena Oreščanin, u svom rodnom mjestu – Gornjoj Stubici napravila prezentacije u Osnovnoj školi i okupila 30-tak djevojaka, koje su u vrlo kratkom roku pokazale volju, želju, znanje i napredak. Nadamo se da će nastaviti punom parom, te da ćemo se sretati i na službenim utakmica, odnosno da ćemo nakon nekoliko godina u kategorijama kadetkinja i juniorki dobiti vrlo dobrog suparnika.