EuroligaNewsVijestiInterleague in SlovakiaInterliga, turnir u Slovačkoj

12/04/2015

Tournament in Slovakia (Trnava, Bratislava)

SATURDAY (April 18, 2015)
Field A (Trnava)
10:00 Trnava Panthers (SK) vs Princ Zagreb (CRO)
12:00 Hungarian Astros Budapest (H) vs Érd Wildcats (H)
14:00 Trnava Panthers (SK) vs Hungarian Astros Budapest (H)
16:00 Princ Zagreb (CRO) vs Érd Wildcats (H)

Field B (Bratislava – Apollo)
10:00 Vienna Mosquitoes (A) vs Lady Pirates Zagreb (CRO)
12:00 Lady Pirates Zagreb (CRO) vs Apollo Bratislava (SK)
14:00 Apollo Bratislava (SK) vs Vienna Mosquitoes (A)
16:00 Lady Pirates Zagreb (CRO) vs Vienna Mosquitoes (A)

SUNDAY (April 19, 2015)
Field A (Trnava)
10:00 Trnava Panthers (SK) vs Vienna Mosquitoes (A)
12:00 Érd Wildcats (H) vs Lady Pirates Zagreb (CRO)
14:00 Trnava Panthers (SK) vs Lady Pirates Zagreb (CRO)
16:00 Érd Wildcats (H) vs Vienna Mosquitoes (A)

Field B (Bratislava – Apollo)
10:00 Apollo Bratislava (SK) vs Princ Zagreb (CRO)
12:00 Princ Zagreb (CRO) vs Hungarian Astros Budapest (H)
14:00 Hungarian Astros Budapest (H) vs Apollo Bratislava (SK)
16:00 Princ Zagreb (CRO) vs Apollo Bratislava (SK)

Interliga 2015
1. turnir: Slovačka
Trnava i Bratislava
5 utakmica

SUBOTA, 18/04/2015
Za divno čudo krenuli smo na putu unutar akademske četvrti od dogovorenog termina za polazak. Naravno kašnjenja je bilo i kašnjenja će biti – to je valjda još jedno Murphy-jevo pravilo. Unatoč tome što smo više manje bili na vrijeme jednoglasno je odlučeno (dakle jednim glasom – mojim valjda) da Iva Šerić na Interligu u Mađarsku kreće dan ranije vlakom/busom po vlastitom izboru, a sve u cilju da stigne tamo prije nas i vidi kako je to čekati nekoga. Još jedan od ciljeva je da starta turnir bez “masnoća” u krvi, u potpunosti naspavana.
Dakle krenusmo mi na put. Svi zakrmili osim Ive koja baca li ga baca….komplimente na moj račun i moju “novu” frizuru jer eto nije me dugo vidjela jer MENE nema na treninzima….rekoh ja njoj Iva već ću na sljedećem treningu u utorak biti točan kako bi mogla uživati u mojoj blizini.

Zanemarimo sad malo mene i Ivu, idemo mi dalje….vozamo se mi brdskom austrijom gore-dolje, a našem malom tutaču bilo teško, pa si je upalil tempomat ali ni tako mu nije išlo najsjajnije. Na kraju smo morali prijevremeno na “tankstelle” i kad si je malo cugnul benge počeli smo gutati kilometre ko od šale.

Negdje ujutro oko 7 sati ulazimo u Slovakiju….brže bolje na telefon nazvati Sosu jer eto švercamo njihovog igrača na turnir….kad ono ups pogrešno skrećemo i ulazimo u Bratislavu. Malo vrćenja po Bratislavi, uz poznate Đurđine riječi PRERAČUNAVAM koje smo čuli sto puta (ponajviše poradi radova na cestama) dovedoše nas na pravi put te nas izbaciše iz Bratislave na pravi put. Nažalost mi Anju nismo na vrijeme izbacili, pa smo ju jadnu morali ostaviti na nekom ugibalištu uz “malo vitra” jer je tako “direktor” Soso rekao.

Nego nastavljamo mi sa gibanjem autoputom prema Trnavi. Čovjek bi pomislio da poznamo put obzirom da smo tamo bili prije nepunih 8 mjeseci. Dolazi prvi rotor u Trnavi i skrenemo desno – vozač pod utjecajem gore spomenutih Ivinih “masnih” para opet ulazi u centar prerano…sve izgleda slično i poznato, ali zgrade nekako sve nove…..uh kaj se u ovoj Trnavi puno radi i popravlja. Bacamo laganini pogled na kartu kad ono NEEEEE opet smo krivo skrenuli…nema veze tu je G+ iliti ĐURĐA i evo nas ponovno na pravom putu.

Dolazimo na teren, izgleda odlično no vrijeme skoro pa oluja. Krećemo sa zagrijavanjem – napokon.

Utakmica #1: Trnava Panthers (SVK) vs Princ Zagreb (CRO)
U utakmicu ulazimo poprilično samouvjereno i već na početku utakmice dižemo vodstvo na 2 razlike. Trnava uzvraća strpljivim at-batovima uz našu pokoju greškicu u obrani. Taktika protivničke ekipe je pročitana no neuigranost ekipe – pogotovo infielda nas košta baza i bodova. Pitchanje solidno s obje strane, pogotovo uzimajući u obzir vremenske uvjete i hladnoću. Unatoč tome ekipa Trnave bolje koristi loše vremenske uvjete te krajem 1 inninga preuzima vodstvo od 4-2. Potrebno je istaknuti odličan udarac protivničke igračice Linde Petrikove. U sljedećem napadu se budimo i vraćamo jedan bod, no Trnava ga odmah vraća. Na kraju trećeg inninga vodstvo se popelo na 6-3 što se kasnije pokazalo kao konačan rezultat. U zadnji napad ulazimo hitom, no nažalost ne uspijevamo u namjeri da osvojimo bod, a kamoli više. Na kraju je ostalo dovoljno vremena da Trnava započne svoj 4 napad no suci spašavaju stvar i poradi isteka vremena zaustavljaju utakmicu pri rezultatu već spomenutih 6-3 i 2 out na semaforu. Kako ne bi izgledalo da je samo Trnava briljirala na palkama valja spomenuti naše hitove: Iva double, Ajda triple te Paula triple nakon rečenice koja nabrijava: “Bolje da ispadne ona iza tebe nego ti”. Objektivno se može reći da je ekipa Trnave malo oštećena jer RA je ono što će se računati na kraju double round robina. Naravno ukoliko ove dvije ekipe budu bodovno poravnate, a međusobni rezultat bude 1-1.

Utakmica #2: Princ Zagreb (CRO) vs Erd Wildcats (HUN)
Ni jedna ni druga ekipe ne započinju utakmice u najjačem sastavu. Mi na pitcherskoj poziciji možda ni nismo toliko slabiji koliko je mađarska ekipa, no neiskustvo igračica koje se na ovoj utakmici nalaze u starting lineupu definitivno ne pokazuje našu pravu snagu. Ekipa iz Erd-a sa najjačeg lineupa “skida” samo jednog igrača. Rezultat nam u bodovno smislu i ne igra neku važnu ulogu. Bitno je pobjediti utakmicu te ukoliko pobjedimo i u drugom susretu sa ovom ekipom primljeni bodovi ne bi trebali naškoditi našem ukupnom score-u. Imajući to na umu, razmišljamo samo o tome kako ostaviti protivničku ekipu na negativnom rezultatu. Utakmicu otvaramo sa bodom, no nažalost na tome i stajemo. Glavni udarački igrači ili dižu loptice u zrak što je uhvatljivo za protivničku obranu ili se krpaju na baze na BB te uz nepostojanje kontinuiteta na palici ne uspijevaju doći do tako jako željenog boda. I kad ti ne ide onda ide drugoj ekipi te Wildcatsi prelaze u vodstvo od 2-1. Pitcanje i obrana je i dalje na razini no problem nam je malo sudačka zona koja je na početku dana najavljena kao lošija jer sezona još nije ni krenula. U trenutku kad počinjemo puniti baze rezultat na semaforu se mijenja u 3-1 te nakon konzultacije sa sucem i protivničkim trenerom, koji je vodio svoju statistiku, dolazimo do istine i pravog rezultata…onog od 2-1. U tom napadu radimo nekoliko ključnih hitova koji nas vraćaju u vodstvo te dovode do konačnog rezultata od 4-2. Dan završavamo sa omjerom 1-1 te umorni i iscrpljeni upućujemo se u hostel.

NEDJELJA, 19/04/2015
Na nedjeljno jutro, sneno i mutno, napunili smo kombi koferom, malčice prevelikom….dosta šale. Dakle uputili smo se ujutro prema Bratislavi jer drugi dio prvog turnira Interlige vodi nas na novi teren. U ranu zoru krećemo, naravno opet ne u dogovoreno vrijeme ali ovaj put je Iva došla na vrijeme i još k tome PRVA. Prvo skretanje i okret…jednosmjerna ulica i nemožeš nikako na glavnu cestu….pa zar može gore. Nema veze – gradić poznamo gotovo svaku ulicu i vrlo brzo nalazimo se na autocesti. Navigacija radi besprijekorno (slika navigacijskog papira) i pred školu dolazimo na vrijeme no nažalost sa krive strane jer nas je “prijatelj” krivo uputio. Najbrža u našim redovima Iva preskače ogradu te od organizatora koji se već nalazi na terenu traži daljne upute kako sa vozilima čim bliže prići terenu. Dolazimo na teren, gdje nas odmah upućuju na svlačionice kako bi se u miru pripremili za utakmicu. Teren je zadovoljavajući i dio je
nogometno atletskog kompleksa. Nedostaje mu nekoliko metara u lijevom vanjskom no to je definirano “groun rule-om” od dvije baze koji će se kasnije pokazati kao dobro oružje za osiguravanje sigurnih hitova i runova.

Utakmica #3: Apollo Bratislava (SVK) vs Princ Zagreb (CRO)
Opet startamo više-manje u najjačem sastavu ali sa nekim izmjenama u lineupu. Ekipa Apolla je poprilično dobra ekipa ako je suditi po prošloj godini te je ekipa koja nas je namučila prošle godine na turniru u Mađarskoj kad smo u zadnjem inningu preokrenuli rezultat. U utakmicu ulazimo maksimalno koncentrirano te se dovodimo u vodstvo koje kontroliramo. Nažalost mali pad koncentracije smanjuje našu prednost, no to je nedovoljno da bi se ugrozila pobjeda. Pri rezultatu 3-0 udaračica Apolla šalje odličan linedrive prema našem pitcheru no rukavica je na mjestu i udarač je out. Iako joj je sekundu prije loptica letjela direkt u glavu, Tihana ostaje pribrana te se okreće prema Emi (3B) i baca lopticu kako bi izbacila trkačicu. nažalost loptica ne ide željenom putanjom, nespremna Ema ne uspijeva blokirati lopticu i to je prvi bod za Apollo. Unatoč ovakvim greškicama, naša batterka Tihana ima odličan dan te sa konstatnim udarcima gura svoje suigračice do kućne baze, kontinuitet na palici postoji pa dižemo rezultat na 4-1. U sredini utakmice kao leadoff dolazi na udaranje Ema. Ima odličan udarac prema desnom vanjskom koji prolazi ispod rukavice igrača prema ogradi. Ema optrčava baze te ju trener šalje prema kućnoj bazi – no nažalost obrana Apolla odlično kombinira bacanja te uspijevaju izbaciti Emu tik ispred kućne baze. ŠTETA – bio bi ovo lijepi run, ali upisali smo ovo kao početničku grešku manageru ekipe jer je ipak na semaforu stajalo “0 OUT” te bi “triple” zadovoljio naše apetite i apetite publike. Da ne ostane sve na uprskanom hitu potrudila se Ema u sljedećem svom at-batu kada je opet podrapala lopticu. Pri samom kraju utakmice nažalost dozvoljavamo u rundownu još jedan bod, ali zato uspijevamo napraviti ključni out na trećoj bazi gdje su se našla dva trkača uspavane protivničke ekipe. Out opet radi pribrana Tihana. Konačni rezultat 4-2, omjer pobjeda i poraza 2-1. I na redu utakmica protiv nešto slabije mađarske ekipe. Utakmicu je popratio svojom prisutnošću stanoviti gospon Sergej (BK Nada) sa prijateljem koji su u Bratislavu došli igrati baseball Interligu protiv istoimenog protivnika (Apollo). Sergej je svojim simpatičnim komentarima i komplimentima bodrio naše djevojke. Ustanovio je da su to ipak “naše puce” i da se radi o pravim i ozbiljnim djevojkama i igračicama.

Utakmica #4 Princ Zagreb (CRO) vs Hungarian Astros Budapest (HUN)
Nakon kratke pauze krećemo u novu borbu. S druge strane nama poznati mađarski strateg sa svojom ekipom. Odmah na početku Kety kao lead-off dolazi na bazu dobrom procjenom loše bačenih pitcheva. Na trenerov znak kreće u krađu, ali ju u tome zaustavlja sudac koji ju izbacuje na temelju ranog odvajanja. Nakon toga lagano nižemo hitove i napadačke akcije te dolazimo do popriličnog vodstva. Utakmica prolazi u opuštenoj atmosferi, a nove cure dobivaju itekako potrebno iskustvo. Od akcija najbolje je spomenuti odličan play Julije iz desnog vanjskog koja u maniri pravih profesionalaca skida mađarsku udaračicu na 1B. Zatim imamo odlično skidanje runnera u pokušaju krađe druge baze kada naš catcher Kety baca lopticu direkt u Tihaninu rukavicu koja se nalazi na tijelu protivničkog igrača.

Utakmica #5: Princ Zagreb (CRO) vs Apollo Bratislava (SVK)
Utakmicu startamo u istom sastavu kao i ujutro. Iznenađujuće utakmica kreće poprilično lagano te se polako udaljujemo rezultatski od Apolla. Skraćena ograda ovaj put služi kao naš “deseti” igrač jer zaredanim “ground-rule-doubleovima” dolazimo do važnih bodova. U sredini utakmice dižemo se tako na 4-5 razlike, atmosfera je totalno opuštena. Za mnoge vas nepoznata je situacija u finalu Europskog Kupa iz Dupnitse od prije par godina (2013) kada su tijesno finale igrali London Angels (GB) i Eagles (SUI). U jednom od zadnjih napada kada su Angelsi stizali rezultat njihov manager zove time-out, te sa popriličnim facijalnim gestikulacijama nabrijava udaračicu uz rečenicu: “Now you gonna enter that batters box and you gonna smash the ball directly into her face.” Ne treba potvrditi da se upravo to dogodilo te je britanska ekipa na kraju pobjedila. Izraz lica i način na koji je to ona rekla duboko se urezao u pamćenje trenera Nikice. Prilikom Paulinog at-bata u tom dijelu utakmice on zove time-out, te pri countu 0-2 iste riječi, kao da priča vic ponavlja Pauli jer za nju je ipak bolje “da ispadne udarač iza nje nego ona” (još jedna briljantna rečenice nabrijavanja vlastitih udarača). Paula ulazi u batter’s box i doslovce razvaljuje lopticu u lijevo vanjsko na cestu. Reklo bi se: kakav osjećaj za timing. Naravno ne može sve proći bez malo hrvatske drame pa tamo uz određene taktičke zamisli protivničkog trenera, malog pada koncentracije i naših grešaka; slovakinje se vraćaju u igru i dolaze do tada važna 4 runa. No na njihovu žalost, a našu sreću tu je Tihana, koja brutalno odrađenim zadnjim inningom zaustavlja slovakinje i privodi utakmicu kraju sa 3 strike-outa.

Zaključujemo dan, turnir i vikend sa 4 pobjede i 1 porazom (prvim porazom trenera Nikice u ulozi managera Princ-a). Turnir je bio zadovoljavajući; standardne igračice na razini (moglo je i bolje no ipak im je to bio prvi softball ove godine, a poraz je došao na kon napornog puta), mnogo novih igračica u ekipi koje su se pokazale itekako dobrim potencijalom (Tea, Julija, rookie-starter Bruna), a iznenađenje turnira ili možda ipak NE je Paula Duvnjak – koja je uz Tihanu bila najkonstantniji udarač ekipe. Pakiramo stvari i krećemo put Zagreba. Sa nestrpljenjem čekamo sljedeće utakmice: za početak imamo tradicionalni “prvomajski” turnir, a zatim nekoliko domaćih utakmica, a sve u želji da se što bolje pripremimo za utakmice koje nas čekaju na drugom turniru interlige koji se igra u Mađarskoj (13/14 lipanj, Érd-Budapest).

Tournament in Slovakia (Trnava, Bratislava)

SATURDAY (April 18, 2015)

Field A (Trnava)

10:00 Trnava Panthers (SK) vs Princ Zagreb (CRO) 6:3

12:00 Hungarian Astros Budapest (H) vs Érd Wildcats (H) 6:10

14:00 Trnava Panthers (SK) vs Hungarian Astros Budapest (H) 16:1

16:00 Princ Zagreb (CRO) vs Érd Wildcats (H) 4 : 2

Field B (Bratislava – Apollo)

10:00 Vienna Mosquitoes (A) vs Lady Pirates Zagreb (CRO) 6 : 2

12:00 Lady Pirates Zagreb (CRO) vs Apollo Bratislava (SK) 1 : 7

14:00 Apollo Bratislava (SK) vs Vienna Mosquitoes (A) 2 : 1

16:00 Lady Pirates Zagreb (CRO) vs Vienna Mosquitoes (A) 12 : 14

SUNDAY (April 19, 2015)

Field A (Trnava)

10:00 Trnava Panthers (SK) vs Vienna Mosquitoes (A) 20 : 5

12:00 Érd Wildcats (H) vs Lady Pirates Zagreb (CRO) 1 : 4

14:00 Trnava Panthers (SK) vs Lady Pirates Zagreb (CRO) 4 : 2

16:00 Érd Wildcats (H) vs Vienna Mosquitoes (A) 5 : 13

Field B (Bratislava – Apollo)

10:00 Apollo Bratislava (SK) vs Princ Zagreb (CRO) 2 : 4

12:00 Princ Zagreb (CRO) vs Hungarian Astros Budapest (H) 7 : 2

14:00 Hungarian Astros Budapest (H) vs Apollo Bratislava (SK) 2 : 9

16:00 Princ Zagreb (CRO) vs Apollo Bratislava (SK) 7 : 4

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.