Igrači Princa na Europskom prvenstvu 2021

27/11/2021

Ovo ljeto, Hrvatska reprezentacija je bila dio četiri Europskih softball prvenstava: Žensko Europsko softball prvenstvo, ispod 18 Žensko Europsko softball prvenstvo, Muško Europsko softball prvenstvo i ispod 18 Muško Europsko softball prvenstvo. Deset Princ igračica su bile na Ženskom Europskom softball prvenstvu. Na Ženskom Europskom softball prvenstvu svoj klub su reprezentirale: Berišić Nina, Hrženjak Tihana, Ključarić Lara, Marjanović Eowyn i Puškarić Lorena. Na ispod 18 Ženskom Europskom softball prvenstvu su reprezentirale: Berišić Nina, Brlić Eva, Firšt Zara, Hrženjak Tihana, Jurić Nika, Ključarić Lara, Marjanović Eowyn, Pavor Paola i Prpić Bosanac Nika. Sljedeći igrači su iz našeg bratskog tima Špansko, sudjelovali su na ispod 18 Muškom Europskom softball prvenstvu: Hamzić Amir, Krutman Patrik, Vidović Jurica, Vusić Mark i Županić Jan.

Žensko Europsko softball prvenstvo

Ženska Hrvatska reprezentacija je bila jedna od sedamnaest timova koja su igrali od 27. lipnja 2021. do 3. srpnja 2021 u Frulaniji Veneciji Giulii, Italija, za titulu Europskog prvaka. Tim je odigrao dosta bliskih i zanimljivih utakmica. Deseto mjesto je povijesni trenutak za Hrvatsku.

“Bila mi je čast biti dio tima. Osjećaj je bio fenomenalan kada sam čula da sam upala u tim. Bilo mi je super igrati s curama i mogu iskreno reći da je to bilo jedno od najzabavnijih iskustva koje sam ikad doživjela.” rekla je Berišić Nina.

Jako mi se sviđalo igrati u reprezentaciji jer sam igrala s curama iz mog tima, ali i sa curama iz drugih timova. Znala sam te cure i prije ali sada sam dobila priliku stvarno ih upoznati. Mislim da smo na Ženskom Europskom softball prvenstvu 2021 vrlo dobro igrale jer smo imale odlične individualne igračice i još važnije, dobro smo surađivale kao tim. Sviđa mi se taj tim jer osim utakmica koje smo mi igrale, pjevale smo i igrale društvene igre, pa nikad nije bilo dosadno.” kaže Hrženjak Tihana, djevojka koja je igrala poziciju catchera na većini utakmica.

Rezultati Hrvatske reprezentacije:
Hrvatska 0:7 Izrael
Danska 2:3 Hrvatska
Češka 8:0 Hrvatska
Slovačka 1:2 Hrvatska
Hrvatska 1:0 Austrija
Hrvatska Bugarska
Poljska 1:0 Hrvatska utakmica za deveto mjesto

 

 

Ispod 18 Žensko Europsko softball prvenstvo

Mjesec dana kasnije, od 19. srpnja 2021. do 24. srpnja 2021. bilo je Juniorsko Žensko prvenstvo koje se održalo u Pragu, Češkoj. Imala sam priliku biti dio grupe juniorki kao pomoćni trener, što me jako razveselilo. Bio mi je prvi put da sam išla na Europsko događanje kao dio osoblja, a ne kao igrač. Većina naših igrača su bile dio početnih line-upova, što je dobar znak za budućnost. Zbog Corona situacije, puno timova se povuklo iz događanja i samo jedanaest timova se natjecalo. Bez obzira na činjenicu da su cure pobijedile samo zadnju utakmicu protiv Austrije, važnije je da su cure odigrale na internacionalnom nivou kako bi prikupile bitnog iskustva.

“Trebale smo se naviknuti jedna na drugu jer smo sve iz drugih timova, no kad smo se zbližile, mislim da smo super igrale kao tim i podržavale se međusobno i sve skupa odlično odradile. Jedna od najboljih uspomena mi je zadnja utakmica protiv Austrije, kada smo stvarno funkcionirale kao tim, imale sjajnih akcija i na kraju pobjedile.” kaže Berišić Nina o svom iskustvu.

Rezultati Hrvatske reprezentacije:

Njemačka 15:3 Hrvatska
Hrvatska 0:13 Italija
Hrvatska 0:10 Švedska
Hrvatska 1:16 Francuska
Poljska 12:2 Hrvatska
Hrvatska 1:11 Ukrajina
Hrvatska 15:5 Austrija

 

 

 

 

Ispod 18 Muško Europsko softball prvenstvo

Samo četiri tima je sudjelovalo na muškom juniorskom prvenstvu i Hrvatski tim je bio jedan od njih. Ostala tri su bila: Češka, Danska i Izrael. Prvenstvo se održalo od 12. srpnja 2021. do 17. srpnja 2021. u Havlíčkův Brod, Češka. Razina iskustva između Hrvatske i drugih tri tima bilo je preveliko i dečki ni jednu utakmicu nisu pobijedili. Bez obzira na to, dečki su skupili puno novoga iskustva.

“Puno smo trenirali i radili da bi upali u Hrvatsku reprezentaciju. Moja najbolja uspomena je da sam udario lopticu protiv Češke i poslao našeg igrača na kućnu bazu. Upoznao sam nove ljude i sklopio nova prijateljstva.” rekao je jedan od igrača iz naše bratske momčadi, Krutman Patrik

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.