Kraj školske godine Softball klubu Princ znači da je vrijeme za održati softball ljetni kamp. Ovogodišnja tema kampa bile su Olimpijske igre 2021., i kako se ponašati u Olimpijskom duhu. Ovo je bio deseti po redu kamp u oragnizaciji kluba! Preko 30 djece od 8 – 14 godina sudjelovalo je na ovogodišnjem ljetnom kampu! Kamp je trajao tjedan dana, a svaki od tih dana bio je ispunjen softball treninzima, raznim sportskim aktivnostima, kreativnim igrama i zadacima te naposljetku puno zabave! Na kampu su svi dobrodošli – od djece bez ikakvog softball iskustva do naših već iskusnih igrača.

Prvog dana kampa, subota, djeca su se upoznavala međusobno na zabavan način. Naravno nakon upoznavanja održali smo i trening kako bi svi probali softball. Svaki dan sastojao se od jednog ili dva treninga softballa ali i ostalih aktivnosti kroz dan kao na primjer dolazak vatrogasaca – mogli su čuti zanimljive priče ali i isprobati vatrogasne aktivnosti, te na kraju postaviti pitanja koja su ih zanimala. Još jedna od zanimljivih aktivnosti bio je lov na blago, gdje su djeca zajednički kao tim trebali doći do cilja. Kako bi se malo maknuli od sporta i okušali u kreativnosti, djeca su bojala kamenje i pisala poruke na kamenje koje smo kasnije vratili na plažu na Jarunu kako bi uljepšali dan onome tko nađe kamen.

Obzirom na to da je bilo jako vruče, kako bi se osviježili igrali smo igre gađanja vodenim balonima i trčanjem ispod prskalice. Bez sumnje – najdraža aktivnost djece bila je gađanje trenera vodenim balonima. Jedan su dan naši volonteri iz Slovačke i Slovenije napravili prezentacije o svojim zemljama kako bi djeci pokazali svoju kulturu i običaje. Tik – tok je u današnje vrijeme popularna aplikacija za djecu, pa su tako djeca napravila video u kojemu su izgovarala riječi koje su naučili na stranom jeziku. Stečena su mnogobrojna nova prijateljstva, a uspomene na kamp djeci ce ostati kroz cijeli život.

Bez više od 10 volontera koja su pomagala na kampu, ovaj kamp nebi bilo moguće izvesti! I zato hvala svima koji su sudjelovali! Veselimo se idućem Ljetnom kampu 2022!

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.