Prednosti zajedničkog treninga djevojčica i dječaka

23/09/2022

Sportovi su često podijeljeni po spolu. Curice treniraju odvojeno od dječaka, jako rijetko treniraju i igraju zajedno.

Prednost našeg sporta, a i kluba je to što klinci treniraju zajedno, dok god ne postane veća razlika u snazi dječaka i djevojaka, što se događa tek sa 15 – 16 godina. Povremeno čak i seniori i seniorke zajedno treniraju – npr u dvoranama i teretani.

Zašto kažemo da je to prednot?

Dječaci i djevojke uče kako komunicirati međusobno, i ne samo komunicirati nego i surađivati ako žele pobijediti ili igrati bolje.

Često su djevojčice u razvojnoj fazi od 12-13 godina i sposobnije i jače od dječaka, što uči dječake i curice da ženski spol nije “slabiji” kao što to često smatra. U toj razvojnoj fazi djevojčice znaju često dominirati, a spol je nebitan, što ih uči jednakosti.

Dok treniraju, igraju i putuju zajedno stvaraju se jaka prijateljstva, koja u drugim dijelovima života nisu česta, često stvaraju i najbolje prijatelje drugog spola.

Kasnije u kasnijim životnim fazama, ti isti prijatelji dalje ostaju, kada se čak i razdvoje na utakmicama i treninzima, dalje se dolaze podržavati i navijati jedni za druge, što mi posebno kao klub njegujemo!

Ti isti dečki dolaze pomagati djevojakama kada se organiziraju turniri, tako i djevojke dečkima.

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.