fbpx
 

EVS - equality in sportKlinciLjetni KampVijestiZagreb Softball Kamp 2018

02/07/2018

Softball kamp u organizaciji softball kluba Princ započeo je 16.6. i završio 21.6.2018. U kampu je sudjelovalo 32 djece, tri trenera – Lorena Oreščanin, Damir Mandić i Tea Fleck, dvije EVS volonterke – Natalia Malarowska iz Poljske i Elisa Lizza iz Italije, te puno mladih djevojaka kluba koje su pomagale oko organizacije kampa.
Elisa i Natalia, koje volontiraju u klubu u sklopu Erasmus + projekta, zajedno sa juniorkama koje su dobrovoljno pomagale u kampu, pomagale su u organizaciji, asistirale na terenu ukoliko je bilo potrebe, te čistile i održavale red unutar i izvan prostorija kluba.

U sklopu projekata Inclusion and Gender Equality through Softball (IGETS) i Equality in Sport jedan dan su klinci imali radionice vezan uz temu jednakosti u sportu. Sami su raznim metodama došli do saznanja da djevojke i dečki su jednaki u sportu i da trebaju biti, na kraju su napisali na ploču IGETS zašto su jednaki i kako su jednaki!

Osim toga naše volonterke su imali poseban dio radionice njihovih materinjih jezika, Natalija je učila djecu poljski, a Elisa talijanski – na kraju su imale natjecanje u jezicima koje su klinci super prihvatili, a i naučili riječi.
Prvi dan je započeo otvorenjem kampa, upoznavanjem novih sudionika koji su prve godine s nama, podjelom grupa po terenima, uspostavljanjem pravila i ciljeva kampa te treningom. Svaki sljedeći dan djeca su imala dva puta dnevno treninge, razne radionice, igranje društvenih igara, slobodno vrijeme za odmor, osigurani ručak, i međuobroke naših donatora Dukat, Veronika i Atlantik, kojima se zahvaljujemo kao i našem sponzoru Erste banci.
Na kampu su se rodila nova poznanstva i prijateljstva, djeca su naučila nove stvari, ne samo o softballu, već o timskom radu, zajedništvu, podršci i međusobnoj jednakosti. Djeca su svaki dan , iako pozitivno umorna, sretna odlazila iz kampa i nasmiješeni se vraćali sljedeće jutro.
Zadnji dan je odigrana utakmica u kojoj su po ekipama ravnopravno podijeljena nova djeca i djeca koja neko vrijeme već treniraju. Malo je reći da smo svi uživali na terenu gledajući djecu kako se međusobno bodre, surađuju i vesele. Na kraju nikome nije bio bitan rezultat, svi su bili pobjednici.
Od srca se zahvaljujemo svim roditeljima, djeci, trenerima i volonterima što su omogućili još jedan uspješan dječiji kamp.

logo-veronika atlantic_logo_RGB-02erstedukat_logo-2x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.