Zašto trenirati i igrati sport poput softballa?

24/03/2021
Softball. Ovaj sport nije poznat kao i nogomet, košarka, odbojka, ili bilo koji drugi poznatiji sport u Hrvatskoj. Softball ima svoje prednosti koje drugi sportovi nemaju. Možda se pitate što. Da vidimo, softball funkcionira malo drugačije nego nogomet recimo. Ako želite biti prihvaćeni i uspješni u nogometu trebate biti brzi i agilni, u slučaju da niste, nažalost nogomet nije za vas.
Naravno i u softballu je dobro biti brz i agilan, no ono što je još bitnije i na što se softball fokusira su više osobne kvalitete i atributi. U slučaju da niste dobri u jednoj vještini uvijek možete biti dobri u nekoj drugoj. Softball pruža svakoj voljnoj osobi priliku za razvijati se i igrati, nije bitno koliko ste visoki. Jeste niski? Pa što onda! To nikako ne znači da nećete moći biti dobar igrač. Nije bitno jeste spori ili brzi. Sitni i mršavi, ili ne. Softball pruža svima jednaku priliku da iskuse taj trenutak važnosti. Trenutak u kojem sve ovisi o vama. Vaš trenutak. Kada idete udarati i sve oči gledaju u vas i čekaju da vide što slijedi. Kada trčite za visokom loptom i uhvatite ju. Vaš trenutak slave.
Najveća prednost softballa je da svaki igrač koji igra duže vremena će naći nešto u čemu je jako dobar i ta kvaliteta je kod svakog drugačija.
Netko je vrlo brz i nezaustavljiv u krađama baza. Netko drugi možda nije toliko brz, ali ima jaku ruku i može brzo i daleko baciti. Netko može tako dobro udariti da loptica završi daleko iza protivnikovih leđa. Onaj tko nije baš dobar na udaranju, brzini ili jačini bacanja često zna biti dobar u brzom donošenju odluka koje u većini slučajeva spase situaciju. To je jednako bitno kao i sve gore navedene sposobnosti.
Kao softball igrač niste u mogućnosti izbjeći greške. Svi mi ih radimo, pa čak i vrhunski sportaši. Ovdje dolazimo do važnog aspekta softballa. Učite iz svojih grešaka i neuspjeha. Kada u softballu napravite grešku, nemate vremena sažalijevati i ljutiti se sebe, već imate malo vremena za prijeći preko toga i nastaviti dalje. To je također vještina koja će vam pomoći u stvarnom životu.
Vaša softball ekipa će vam vrlo brzo postati druga obitelj. Tu ćete pronaći prijatelje za cijeli život, vaše srodne duše. Iskusit ćete uspjehe i razočarenja, pobjede i poraze, no ono što je bitno je da ćete to prolaziti skupa sa svojom ekipom. Stvorit ćete nezaboravne uspomene. Pridružite se softballu i garantirano će to biti jedna od boljih odluka koje ste donijeli. Dođite i pridružite se našoj obitelji.
Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.