fbpx
 

Lenkin prvi mjesec u Zagrebu

03/04/2021

Prošlo je više od mjesec dana otkada sam doputovala u Hrvatsku. Ne mogu vjerovati koliko brzo vrijeme leti. Imam osjećaj da sam tu tek dva dana. Tek sam počela više izviđati okolinu i otkrivati ljepotu svog susjedstva i grada Zagreba.

Što se tiče koronavirusa, ovdje su mjere opuštenije nego u Slovačkog, što mi pruža priliku činiti više stvari. Od 1. ožujka još su dodatno popustili mjere i s time otvorili terase kafića i restorana. Za lokalce je sjedenje na suncu, pijenje kave, razgovaranje s prijateljima i dangubljenje jako bitno. U slučaju da vas Hrvat pozove na kavu rezervirajte si minimalno dva sata. 😊

Jedno od mjesta u Zagrebu koje jako volim jest Jarun. Taj kvart se nalazi na jugozapadu Zagreba.  Nazvan je po jezeru Jarun, nastalom iz rukavca rijeke Save. Jezero se nalazi na južnom dijelu kvarta. U najdužem dijelu dugo je 2,25 kilometara. U njegovoj okolici ima puno mogućnosti za zabavu i druženje s prijateljima. Može se pronaći puno kafića, košarkaških, odbojkaških i nogometnih terena, područje za stolni tenis, parkove za vježbanje i za skateboarding, pa čak i mjesta gdje ljudi jašu konje. Oko jezera postoje odvojene staze i trake za bicikle, aute, role i pješačenje. Jarun je pun prilika za zabavu! Nažalost, mnoštvo aktivnosti kao posljedicu ima onečišćavanje prirode, ali nadam se da će se to promijeniti u bliskog budućnosti.

Zahvaljujući toplijem vremenu već jednom smo počeli trenirati na otvorenom i svi su jako uzbuđeni oko toga. Lijepo je ponovno biti na terenu. Uživam u svakom trenutku tamo, sa suigračima kao i s djecom. Još jedan pozitivan dodatak u mom životu je mogućnost vožnje bicikla za prijevoz, i polako počinjem učiti kako biciklom navigirati prometnim cestama grada.

U predstojećim tjednima će nadam se već jednom početi softball sezona i jedva ju čekam!

 

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.