Razlike između timskog i individualnog sporta

25/02/2021
Razlike između timskog i individualnog sporta
Vjerujemo da ćete se svi složiti s nama kada kažemo da je svaki sport odličan, ali kako se odlučiti između onog individualnog ili timskog sporta. Neke bitnije razlike postoje koje bi vam u tome mogle pomoći. U individualnim sportovima najčešće se trenira u grupi, ali natječe se pojedinačno.

.
Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Jedna od prednosti individualnog sporta je što ti nije potreban nitko drugi da bi ga trenirao. U velikom djelu bavljenja individualnim sportom motivacija mora doći iznutra. Kada vježbate ili se natječete sve će oči biti na vama i naučit ćete kako se osjećati ugodno i dati sve od sebe kada ste u središtu pozornosti.
.
U timskom sportu motivacija nije samo unutarnja nego je potaknuta i od strane cijelog tima. Veliku odgovornost koju donosi uspjeh ili neuspjeh snosi cijeli tim zajedno. Posvećuje se mnogo pažnje na samu suradnju između suigrača, uče se razne korisne stvari koje nam pomažu tijekom cijelog života, ali i kako raditi na sebi kako bi što bolje komunicirali, igrali, živjeli i razumjeli druge.
.
Sigurni smo da će vam bilo koja vrsta sporta, koju odaberete za sebe ili vaše dijete, pružiti mnogo toga i biti od koristi. Budite sretni u sportu koji odaberete, završite trening s osjećajem zadovoljstva i vidjet ćete i osjetiti sve pogodnosti koje to može donijeti. Najvažnije je da ostanete aktivni i zdravi, jer kako i nama svima poznata poslovica kaže “u zdravom tijelu zdrav duh”. Stoga odaberite najbolji sport za vas ili vaše dijete, bio on individualni ili timski sport.

Pročitajte više o prednostima timskog sporta

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.