fbpx
 

ESC - volontiram za sport, vol.2EU projektiVijestiMoj prvi tjedan u Zagrebu – Patrik

09/03/2021

U Zagreb sam stigao 15. veljače, vlak je došao u 18h i dočekali su me Nikica i Petra, moji treneri iz kluba u kojem treniram, klub Princ.

Prvi korak je bio da me smjeste u stan gdje ću živjeti, drago mi je da je blizu kluba. Ispričali su mi kratko o životu u gradu, kvart u kojem stanujem zove se Špansko. Imam i cimericu iz Slovačke, ime joj je Lenka. Drago mi je što ne živim sam, a još više što živim s nekim tko prolazi kroz isto iskustvo kao i ja pa možemo razmjenjivati iskustva.

Nakon toga su me otpratili na trening. Prvi trening je bio jako važan jer sam upoznao cijelu ekipu, jako mi se svidjelo jer su me dobro prihvatili, baš kao i Nikica i Petra. Zato je moj prvi dojam bio jako dobar! Trening je bio na Velesajmu, moram priznati da me ugodno iznenadio. S jedne strane dobra organizacija i odlična atmosfera, a s druge strane intenzitet treninga – vidim da trebam raditi na formi.

Prema mojem rasporedu utorak je dan kad sam slobodan, to je bila prilika za mene da raspakiram stvari, posložim sve i namjestim stan. Osim toga, ono čemu sam se posebno veselio, išao sam razgledati grad. Centar Zagreba je jako lijep, prošetao sam Gornjim gradom, vidio katedralu i glavni trg, Trg bana Josipa Jelačića. Rekao bih da sam jako dobro iskoristio svoj prvi slobodan dan, kasnije su došle i djevojke iz kluba pa smo se bolje upoznali kroz razgovor.

Priliku za trening imao sam već u srijedu, otišao sam s ekipom u teretanu gdje nam  je trener Davor pokazao sve i ljubazno objasnio korištenje sprava i koncept treninga. U četvrtak smo odlučili riješiti birokratske stvari pa smo otišli do policije i u banku da me prijave i da sredimo svu nužnu papirologiju. Nije bio najzabavniji dan u tjednu ali je važno da sam legalan ovdje 😊 Nakon toga smo pomogli Davoru koji je vodio trening s djecom, Lenka i ja smo pratili da djeca dobro rade vježbe i učili od Davora. Kasnije je došao na red i naš trening u školi u Oranicama.

Petak sam rezervirao za orijentaciju u gradu, traženje trgovina i ostalih važnih stvari kako bih se lakše snalazio. Navečer smo imali teretanu i time završili dan.

Vikend je započeo treningom u školi, ujutro u subotu, a potom smo Lenka i ja ponovo pomagali Davoru u treningu s djecom na Jarunu. Ostatak danas smo odmarali. Nedjelju smo proveli na Sljemenu, ponovo smo malo razgledali Zagreb i kao grupa se bolje upoznali kroz šetnju i planinarenje.

Prvi tjedan mi je bio jako dobar, stvarno mi se sviđa cijela ekipa, kolegice i kolege, jako sam toplo i ljubazno prihvaćen, treninzi su raznovrsni i snažni, Zagreb je prekrasan grad. Uživao sam ovdje i moj prvi dojam je svakako pozitivan.

 

Softball Klub Princ Zagreb Logo

Softball klub PRINC

U Klubu razvijamo mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (kampove za djecu, međunarodne turnire, kampove za starije igrače, Euroligu) ostvarujemo ciljeve kluba – predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojeni trofeji i postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.